Vad händer i Blekinge?

I England är BLT en smörgås. Bacon Lettuce Tomato sandwich. Så när Sussi skrev att hennes lokaltidning hette BLT så trodde jag ju att hon skrivit från telefonen och att den rättstavat galet.

Men här i Sverige är tydligen en BLT en tidning – Blekinge Läns Tidning. Vad står det i den då? Ja inte vet jag. Majoriteten av artiklarna är Plus+. De vill alltså att jag ska betala för att läsa om en buss/älgolycka på E22an, hur 15 pers greps för stöld på E22an, eller om en bilolycka på E22an. Dessutom har det varit en sidokrock i Ronneby och jag har ingen aning om E22an går förbi där men jag tänker inte betala för att ta reda på det. Om jag vaknar inatt och inte kan somna om för att jag undrar om E22an går genom Ronneby så stiger jag upp och googlar det.

Alltså det var inte jättedyrt att få läsa de där artiklarna. Jag behövde inte köpa en årsprenumeration, för 15 kr kunde jag få läsa allt i 24 timmar. Men ändå, jag tyckte att 15 kr var mycket för fyra artiklar om bilolyckor och en skördedag. För 15 kr kan jag ju låsa upp 12 helt nya pussel i en av gullefjunets spelappar på telefonen.

Det enda av värde som jag kunde ta reda på åt er utan att betala är att läckan i Torhamn är lagad och att alla boende har fått tillbaka vattnet. Det är ju bara intressant för er som bor i Torhamn, och om jag mot förmodan har några läsare i Torhamn så vet ni ju redan det, så jag fattar varför den artikeln var gratis.

3 thoughts on “Vad händer i Blekinge?”

  1. BLT har blvit värdelös. Jag är uppvuxen i Ronneby och bodde där fram till feb-2010 då jag flyttade till Piteå. Intresseklubben antecknar väl nu. :p

    1. Jamen det är ju jättebra, då kan du ju berätta för mig om den farliga vägen E22an går förbi/genom Ronneby?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *