Vad händer om man är dum med Furby?

Barnet fyller år om knappt en månad. Fyra fantastiska år har det snart gått sedan hon kom ut och skrek åt mig första gången.

Så jag har funderat på vad vi ska köpa för present och jag hittade sådana där Furbys. Bara en liten i så fall hade jag tänkt. Någon tusen-kronors-Furby ska vi inte ha. Leksaken utvecklar sin egen personlighet beroende på hur man behandlar den står det. Man “påminner barn om vikten av att ta hand om någon och att vara en bra vän” står det också. Mhm, det låter ju bra…

Är det någon som har en sådan där Furby? Mest undrar jag om det är någon som har en och inte har varit snäll mot den och tagit hand om den? Vad händer då? Om ungen inte är intresserad och kastar Furby i golvet och inte tar hand om Furby?

Får man en bråkig och skrikig Furby då? Jag vill inte att det här ta-hand-om-varandra-utbildningsprojektet ska sluta med att jag har ett skrikande barn och en skrikande Furby. Jag orkar inte med en bråkig leksak.

Furby

4 thoughts on “Vad händer om man är dum med Furby?”

  1. Har ingen som helst aning hur de nya är… Hos mina föräldrar bor det kvar en sån där gammal furby… Vet nu inte om dagens är lika fantastiska vad det gäller livslängd som de gamla men den verkar överleva typ allt. Det kan väl vara 15 år sen han fick den och den har stått nere i källaren och “vaknat till” när man tänder lampan till förrådet och utbrister glatt typ: ohh.. bright light! 😉 Skrämselvarning där ja.. Nu leker mina barn med den hos mormor och morfar..

    1. Hej Erica! Nu tror jag att Du blandar ihop Furby med Mogwai (från filmen “Gremlins”) Dem fick man inte mata efter midnatt, ha långt ifrån vatten och hålla undan dagsljuset.. så källaren utan mat i 15 år är nog ok 😉 men han är nog lite hungrig nu.. Ler.

  2. Köp inte en Furby! Min dotter, 8 år, fick en i julklapp. Juldagen ville hon lämna tillbaka den eftersom “den är så arg hela tiden! Även fast jag lekt med den, gett den mat och gosat med den.” Sen fick den flytta in i tvättstugan tills batterierna tog slut. Ingen saknar Furby.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *