Vad sa jag? Varför sa jag så?

Imorgon ska maken och farsan hjälpa brorsan att flytta. Jag och gullefjunet ska ha egentid.

Ikväll när jag skulle natta så sa hon att hon ville åka på en häst i en cirkuskarusell.

Då svarade jag “Vet du vad – om det är fint väder imorgon kan du och jag gå på Gröna Lund medan pappa och morfar hjälper morbror. Där finns det sådana karuseller”.

Fattar ni vad jag sa…?!

Jag sa att vi skulle gå på Gröna Lund. På en lördag. Under sommaren. På den lördagen på sommaren som ligger mest mitt i juli av alla lördagar på hela sommaren.

Jag måste skylla på att jag har jobbat mycket i veckan. Jag är trött. Jag har dåligt samvete för att jag jobbat övertid.

Det är det här som kallas för en domino-effekt av negativa händelser. Jobba övertid. För sent och för regnigt för att cykla hem och ta taxi istället. Dåligt samvete. Straffa sig själv med en dag på Gröna Lund. Alla andra får åka bil hem medan jag måste cykla hem cykeln för att den inte ska bli stående på jobbet i tre veckor.

Bara två arbetsdagar kvar sen har jag semester. De arbetsdagarna sker i London så det kan jag överleva. Efter semestern räknar jag med att mitt omdöme har återhämtat sig så att jag inte ger fler hemska löften som Gröna Lund i juli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *