Vällingdrama

Idag hjälper jag kusinvitamin i hennes butik, så om ni är i krokarna av Norrfjärden kan ni väl titta in på Tistel och hälsa på. Jag har redan hunnit med att göra en presentinslagning som skulle göra en professionell presentinslagare grön av avund.

Ni har väl inte glömt att bokrean börjar idag. Egentligen var det meningen att jag skulle åka hemifrån tidigt och gå på bokrea innan jag åkte hit. Men morgonen började med ett vällingdrama.

Om ni är förälder vet ni kanske redan vad ett vällingdrama är. För er andra berättar jag. Vällingdraman utspelar sig tidigt på morgonen. Vi vårt fall i morse klockan sju, men det kan vara ännu tidigare också. Vad som händer under ett vällingdrama är att vällingsätaren få ett spel över vällingsnappen.

När man står där med grus i ögonen mitt under vällingsdramat har man egentligen bara lust att säga “ALLVARLIGT, det är en flasknapp, det spelar ingen roll vilken jävla färg nappen är”. Så säger man ju inte, man svär ju inte till ett barn.

Nej, med sin lugnaste röst säger man “Nu tar vi den blå nappen, vi har bara rosa eller blått och den rosa har vi redan provat och den dög inte, båda är jättefina. Man kan använda vilken som helst av dem, det kommer inte att påverka din sexuella läggning eller vilken maktposition eller lön du får i framtiden”.

När vi hade provat fyra olika nappar och två olika flaskor så slutade välligdramat med att vi “INTE VILLE HA VÄLLING”.

Efter det här hade jag faktiskt ingen lust att åka till någon bokrea och trängas med en massa människor som tränger sig fram och sliter i böcker i rädsla att någon ska ta “deras” bok. Jag tar det på vägen hem eller imorgon. Jag har gott hopp om att det ska finnas kvar någon bok om Ugglis eller Bu och Bä. Jag tror att största slagsmålet kommer att var kring bordet där Zlatans bok ligger. Den boken har jag inga planer på att köpa så det gör inget om den tar slut.

3 thoughts on “Vällingdrama”

  1. Hehehe. *skrattar rått samtidigt som jag använder mig av de där stjärnorna som du sa att du inte greppat*
    Andras barn är bästa preventivmedlet. 😉

      1. Ja, man använder dem för att förtydliga vad det är man gör när man skriver kommentaren. Men lägg inte energi på det, stjärnor är såååå tidigt 2000-tal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *