Var är brandvarnaren?

Där står man och försöker steka plättar. Tre stekpannor har man igång. För annars blir man ju aldrig klar.

Det dyker upp en fyraåring och vill hjälpa till. Medans man försöker styra så att det inte blir plättsmetskaos i den ena stekpannan så bränns plättan i den andra stekpannan.

Man rättar upp situationen i den brända stekpannan. Då börjar barnet yla och står och håller för öronen och maken frågar vad som låter.

Man hör inte brandvarnare för man är helt döv på de frekvenserna. Men när man just har bränt en plätta kan man lista ut att resten av familjen uppför sig hysteriskt över att brandvarnaren tjuter. Man har läst på internätet att brandvarnare låter jättehögt. Det tror man på. För även om man inte ens hör brandvarnaren om man står på en stol under den så känner man ljudvågorna och det känns som att den låter jättehögt.

Maken börjar springa runt och leta efter brandvarnaren och fråga var den sitter. Det är väl ändå märkligt att den personen i huset som inte hör brandvarnare ska måste visa var den sitter?!

Medan man visar var brandvarnaren sitter så bränns nästa plätta. Två brända plättar ger mer os än en bränd plätta. Så mycket os att brandvarnaren inte går av när man trycker på den temporära avstängningsknappen.

Ungen står fortfrande och ylar för hon tycker inte om ljudet.

Maken står på en stol och ropar och frågar om det är något fel på brandvarnaren eftersom han inte kan stänga av den. Det är ju just precis det det inte är. En brandvarnares uppgift är att tjuta om det osar så brandvarnaren fungerar utmärkt.

Då får man gå dit och förklara för maken att om han inte vill att brandvarnaren ska tjuta så måste han ställa sig under den med en handduk och vifta bort oset. När man står där och förklarar sådana här uppenbara saker som till och med en hundvalp skulle kunna räkna ut på egen hand så bränns den tredje plättan.

När maken viftat klart kommer han in i köket och säger “Måste du låta så arg när du svarar?”. Då går brandvarnaren igång igen, för att det osar så mycket ur öronen på den stackars sate som står och försöker steka plättar i lugn och ro.

De obrända plättarna blev jättegoda. På en liter smet har man råd att bränna några och det blir ändå över till lunch imorgon.

Brandvarnare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *