Vår nya lägenhet

Ni undrar ju säkert hur House of Victoria-bloggen kommer att se ut. Det är nämligen ett hus vi har fått lägenhet i. Ett villaområde i norr eller västerförort. Jag vet inte så noga vad det räknas som. En tvåa på kring 80 kvm. Var det förut alltså. När jag sa att vi egentligen sökte en trea erbjöd sig ägaren att göra om det till en trea. Så nästa vecka när vi flyttar in är det en trea. Ni hör ju vilken bra hyresvärd jag har hittat.

Jo, det är nämligen så att hyresvärdarna är ett par med två barn, varav det ena bara är ett halvår yngre än gullefjunet. De bor på övervåningen. Den uppmärksamme läsaren vet ju att jag har lite dåliga erfarenheter av att dela bostad med lägenheters ägare. Jag har dock gjort bedömningen att det här är normala människor som inte stoppar post-it lappar under folks dörrar. De är nämligen väldigt trevliga, så om något post-it-lapps-värdigt ärende uppstår har jag goda förhoppningar om att vi kan kommunicera utan lappar. Dessutom är det två separata lägenheter så vi delar inte kök och toalett. Alltså behöver jag inte oroa mig över att de ska ringa mig på jobbet för att säga att det är blött på badrumsgolvet.

När man bor i villaområde finns det trädgård. Jag tycker att trädgårdar är trevliga så jag är mycket nöjd med att det finns en trädgård som man kan leka i. Dessutom känns det som en liten bonus att gullefjunet kanske kan leka med grannens barn så att jag inte måste leka lika mycket.

Dagiset vi har fått plats på ligger runt knuten och kommunikationerna är bra. Sammanfattningsvis kan man kanske säga att jag är lika nöjd och glad nu som jag var förtvivlad över boendesituationen för någon vecka sedan. Och det vill inte säga lite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *