Var ska HP-såsen stå?

Det här är ingen kris eller så. Bara ett litet problem. En frågeställning.

Vi åt stekt potatis och prinskorvar till middag. Jag och gullefjunet hade ketchup på. Maken hade HP-sås.

HP-sås är en sorts sås som man kan ha på mat har jag förstått, för maken brukar ha det. Jag äter aldrig HP-sås. Jag tror att det inte är gott. Inte för att jag någonsin har smakat det. Jag har aldrig varit sugen på HP-sås.

Efter maten åkte maken iväg för att gå på puben med några av dagispapporna. Jag skulle duka av. Allt gick jättebra. Jag ställde disken på bänken. Med avsikt att ställa den i diskmaskinen. Senare. Mjölken och ketchupen i kylskåpet.

Sen stod HP-såsen där ensam på bordet. Jag frågade gullefjunet om hon visste var den skulle stå. Hon visste inte. Jag försökte läsa på flaskan om det är en kylvara efter man har öppnat förpackningen men det fanns ingen förvaringsinformation alls. Jag försökte känna efter om flaskan var kall. Den var lite kall men jag kunde inte riktigt avgöra om den var så kall att den hade kommit från kylskåpet.

Så här löste jag problemet. Jag tänkte “Vad är det värsta som kan hända om jag ställer HP-såsen på fel ställe?”. Eftersom jag är intelligentare än genomsnittet kom jag snabbt fram till att om jag ställer den på fel ställe kan man flytta på den sen när maken som vet var HP-såsen ska stå kommer hem. Det allra värsta som kan hända är att vi måste kasta HP-såsen.

Det gör ju inget om man måste kasta HP-sås. Så jag ställde den i kylen. Fast egentligen känner jag på mig att den nog ska stå i skåpet.

Här står i alla fall HP-såsen och myser mellan ketchupen och Ramlösan.

HP-sås

One thought on “Var ska HP-såsen stå?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *