Varför är det så farligt att äta snö?

När man var liten åt man ju snö. Jag gjorde i alla fall det. Mamma sa att man inte fick äta snö, att man fick mask i magen.

Nu säger man till sitt eget barn att de inte får äta snö. Det är det första gullefjunet gör när hon stiger ut genom dörren. Böjer sig ner och tar upp snö och stoppar det i munnen. Av bara farten säger man “man ska inte äta snö, man kan få mask i magen”. Men det får man ju inte. Jag fick aldrig mask i magen. Det där med mask är ju bara lurendrejeri.

Det är klart att man inte vill att ungen ska äta snö just där en hund eller katt har pissat. Men där är ju snön gul, så man ser ju var en hund eller katt har pissat. Så vad är det egentligen som är så farligt med själva snön? Varför får man inte äta snö?

4 thoughts on “Varför är det så farligt att äta snö?”

  1. För att det är en massa föroreningar i snön, sånt där äckligt nedfall från himlen. Typ miljöförstörande saker. Jag tror det är bäst att du fortsätter att hävda att det är mask i snön ett par år till! 😉

  2. Gammal tråd ser jag men ville ändå tillägga detta. Om jag hittar hit kan ju andra också hitta hit.
    Man ska nog undvika snö i storstäderna kanske men ute på landet är det ingen större fara. Och NEJ man får inte mask av snö. Inga maskar överlever för det första i den temperaturen och mask om vi då pratar springmask som är vanligast smittar genom händer och mun. Så är det med det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *