Varför är det så svårt för män att hålla reda på räkor?

Idag hämtade maken och gullefjunet mig på jobbet. När jag hoppade in i baksätet luktade det räkor.

Maken förklarade att gullefjunet hade med sig en frusen räka. Sen sa han att räkan var försvunnen någonstans i baksätet och att jag var tvungen att hitta den. Så att den inte skulle ruttna och börja stinka så att bilen blir helt avskriven.

Jag tror att han mest tänkte på karln på Bilprovningen och var orolig att Bilprovningskillen skulle ändra sitt omdöme om hur bra maken sköter om bilen. Maken måste nämligen tillbaka om en månad för att visa att han lagat Styrled, höger yttre, glapp. Det vore ju väldigt otur om man kom till Bilprovningen med en perfekt oglapp höger yttre styrled, också får man anmärkning på en räka i baksätet istället.

Det här lät förstås fullständigt idiotiskt så jag frågade maken varför det fanns en frusen räka i baksätet. “Tror du att jag hade något val?” svarade han då. Som om att en vuxen man inte har muskelkraften att ta av en treåring en räka innan hon hoppar in i bilen.

Det låg i alla fall till så att maken tagit fram frusna räkor för att tina dem till middagen och lagt dem på bänken. Sen hade han bråttom för att hämta mig så istället för att plocka av barnet den frusna räkan hon stulit från bänken och bära ut ett gråtande barn sa han åt henne att hon inte fick tappa räkan i bilen. Jag tror att det kallas manlig problemlösningsteknik.

Så de åkte och hämtade mig och sedan lämpade maken över räk-problemet på mig. Vi åkte och mathandlade och medans maken var inne i affären och handlade i lugn och ro sökte jag igenom hela bilen efter en frusen räka.

Där kröp jag och gullefjunet omkring i baksätet och lyfte på golvmattor och remmar i barnstolen och extrakläder och katter och annat allmänt skrot som vi har i bilen.

Räkan fanns ingenstans. Till slut sa jag till gullefjunet “kan det vara så att den frusna räkan är i din mage?”.

Då svarade hon “Jag tror att det måste vara så mamma”.

Så nu har vi ett sådant där dödläge där vi inte hittar räkan i bilen och vi hoppas att den är i hennes mage. Men vi vet inte riktigt säkert. En person som låter en söka igenom hela bilen i tio minuter för att sedan säga att räkan är i hennes mage kan man inte lita på till 100%.

Den där räkan som vi inte riktigt säkert vet var den är kom i alla fall från den här tallriken.

Räkor på tallrik

De sju räkorna som låg inlindad i en Nalle Puh filt på soffan hittade vi. Det råder dock fortfarande en viss osäkerhet kring om det finns några räkor i någon annan filt på någon plats vi inte upptäckt ännu.

2 thoughts on “Varför är det så svårt för män att hålla reda på räkor?”

    1. Ja tack och lov så var den skalad, annars skulle situationen ha varit ännu jobbigare! Just nu känns det där med att den är i hennes mage ganska troligt men hade den varit oskalad skulle jag inte ha trott på det lika mycket.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *