Varför jag inte skriver något kul

Undrar ni varför jag inte skriver något kul här på bloggen? Jo det kan jag minsann berätta för er. Jag är bostadslös. Åtminstone delvis, i den stad jag jobbar är jag bostadslös. Jag är alltså upptagen med att leta bostad.

Har ni någonsin träffat någon hemlös som är rolig? Nä just det. De bara sitter där utanför tunnelbanan eller Pressbyrån och skramlar med några mynt i en papperskopp. Inte en endaste rolig historia bjuder de på. Folk går bara förbi och tänker säkert “om hon/han inte drar något skämt tänker jag då inte ge någon peng heller”.

Har ni undrat varför de inte kör lite stand-up när de ändå bara sitter där med en tom mugg hela dagen? Det kan jag berätta för er. Man blir jävligt sur och irriterad när man inte hittar någonstans att bo.

Ännu surare blir man när man hittar något som verkar bra. Nästan för bra för att vara sant. För då visar det sig att det är just det, det finns någon hake. Idag hittade jag ett ställe där bara ensamboende kvinnor får hyra lägenheterna. Som något sorts nunnekloster. Mitt i jävla Stockholm. Kan inte frugala människor med hobby att hålla på sig flytta ut på landet och odla egna grönsaker och meditera? Måste de uppta ett helt jävla hyreshus mitt i huvudstaden där det är bostadsbrist?

Jag ber så jävla mycket om ursäkt för alla jävla svordomar. Men jag känner mig lite jävla irriterad just nu. På nunne-jävlarna.

5 thoughts on “Varför jag inte skriver något kul”

  1. Får man fråga vad du är utbildad till? Jag gissar att det inte finns så många jobb av den sorten där uppe i norr?
    Du får en stor kram av mig!

    1. Jag är företagsekonom i grunden, men just det område som jag har arbetslivserfarenhet från finns inte nämnvärd utsträckning i Norrland.

    2. Hur situationen ser ut för norrlands nunnor vet jag faktiskt inte. Men de ockuperar då i alla fall inte något helt hyreshus någonstans!

    1. Å vad de andra “nunnorna” måste ha blivit bittra när hon kom hemdragandes med sina ragg…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *