Varning för hälsonachos

Idag hittade jag ett ställe som serverade en av mina favoriträtter. Nachos med köttfärs. Ni vet. Gott och inte alls hälsosamt. Tickar inga renlevnadsboxar. Utan möjligtvis att det är alkoholfritt, men sånt kan man ju ordna med en side order. Nu talar vi dock om lunch så jag tog en cola, som inte heller är hälsofreakens favoritdryck.

Den perfekta Nachosen har nachos, köttfärs, ost, salsa. Inget mer. För det mesta får man dock också bönor, japalenos, guacamole och sour cream. Jag kan leva med det. Om man ska få den perfekta nachosen måste man börja böka med specialbeställningar och be dem ta bort saker och det orkar jag inte med för de slutar alltid med att de tar bort salsan och lämnar sour creamen. Så jag brukar peta och putta bort det jag inte vill ha med. Guacamole är inte jättefarligt, det gör ingenting om jag råkar äta lite guacamole.

För att komma till saken så beställde jag en nachos till lunch idag. Det här var vad jag fick.

SalladsnachosNär killen ställde ner den sa jag “Nej, nej det måste ha blivit något fel, jag ska inte ha en hälsosallad! Jag ska ha nachos”. Det visade sig att de hade gömt nachosen under sallad.

Okej då, mer att peta bort för mig men det kan jag ta. De där röda sakerna var ju lätta att se och få bort och ett litet salladsblad har aldrig dödat någon om det råkar slinka med. Så jag petade och åt glatt.

Men helt plötsligt upptäckte jag något hemskt. Där mitt i maten låg det några gröna saker som jag aldrig sett förut. Kolla de där tre gröna sakerna mitt i fotot! Vad är det? Det ser ut som någon sorts gröna bönor. Jag blev lika äcklad när jag upptäckte dem som om jag hade hittat tre skalbaggar i maten.

Varför gömmer de små gröna bönor i mat som innehåller sallad? Folk kan ju råka äta dem av misstag…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *