VG till mig

Det är ingen idé att få bra betyg om man inte skryter över dem.

Jag läser Engelska på distans på universitetet den här terminen. Och Affärssystem. <- Det där är “fragmentation”. Att dela upp något som kan skrivas i en mening på två. Det är helt fel i academic writing. Men vanligt i science fiction writing tydligen. Jag känner mig mer science fiction än akademisk. Det känns coolare med SF. Så jag skriver så ändå om jag vill.

Men bara på bloggen förstås. När någon ska betygsätta mig så skriver jag så som man ska skriva för att få så bra betyg som möjligt. Idag kom betyget på första delmomentet och jag fick VG. Å det betyget är ju inte till någon nytta alls om jag inte berättar om det för alla som vill lyssna och även för dem som helst skulle vilja slippa lyssna.

Nu kanske ni inte tycker att det är så märkvärdigt att få VG i engelska när man bott i England i nästan 15 år. Fast det här var ett fonetik-moment och man lär sig inget om fonetik av att bo i ett land. Okej då. Lite fördel har man kanske. Det var därför jag valde kursen. Men nu ska vi inte förringa min insats.

På den tiden jag pluggade så levde jag inte efter den här filosofin förresten. På den tiden hade jag en annan filosofi. Att man skulle maximera input-output och bara göra exakt så mycket som behövdes för Godkänt för att få så mycket fritid som möjligt. Då tyckte jag att folk som sköt över sina fina betyg var odrägliga.

Det var då. Nu är jag gammal och struntar i om någon tycker att jag är odräglig. Jag fick VG.

Nu behöver jag bara två till VG av tre för att få VG på hela kursen. Det kan i och för sig bli ett problem, men det funderar vi inte på idag. Inget smolk i bägaren idag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *