Vi har köpt en fontän

Ibland funderar jag på hur jag och maken har lyckats komma överens och hålla ihop i snart 17 år. Vi tycker olika om ganska mycket. Han tycker tex om fontäner och jag tycker att fontäner är något som mygg lägger ägg i.

Vi har köpt hus idag. Resan fram till idag har bestått av väldigt mycket inte vara överens. Vilket område, om open-plan är bra eller ej, hur mycket gräsmatta man ska ha att klippa (om man bor i Stockholm ska man klippa väldigt lite gräsmatta), hur stor risk det är att man får vattenskada i en källare, om buss och pendel kan kallas “bra kommunikationer” eller inte. På just den senaste biten har vi agreed to disagree. Maken får använda de “bra kommunikationerna” och så cyklar jag.

Då hamnade vi i dilemmat att maken tyckte att det var bra om närmsta busshållplats låg 300 meter bort medan jag fokuserade på att just den busshållplatsen låg 2 mil från mitt jobb. Det är några kilometer mer motion än vad jag vill ha enkel väg varje dag.

Idag har i alla fall allting löst sig. Vi har köpt ett hus som var en kompromiss för oss båda. Så nu har vi nya saker att komma överens om.

Vi är HELT överens om att massage-dusch-kabinen ska ut samma dag som vi flyttar in. Massage-duschen har belysning och radio. Maken övertalade säljaren att ta den med sig när de flyttar ut och där har maken en gentjänst att kräva.

Sen är det växthuset i trädgården. Maken tycker bestämt att växthuset måste bort. Vinrankan ska definitivt bort men jag känner mig osäker om själva växthuset. Vi behöver väl inget växthus direkt. Jag skulle kunna odla tomater i det, men jag måste inte odla tomater. Jag skulle kunna dumpa växthuset.

Saken är dock den att huset också har en fontän… Wow tänker ni nu!. Ni tror att vi har köpt ett Stately Home ala Downtown Abbey i Hertfordshire. Så är dock inte fallet. Vi har köpt ett radhus i Fucking Förorten på yttergränsen av Stockholm.

Å där står det en fontänjävel. Med belysning. Som maken gillar “för det är så trevligt med ljudet av porlande vatten”.

Så jag tror att vi behöver ha kvar växthuset även om det inte är så snyggt. Om maken vill ha kvar fontänen så behöver vi kanske ställa in den i växthuset. Ett växthus framför huset är mindre malplacerat än en fontän i det område vi har köpt ett un-stately radhus.

Jag återkommer om tapeterna en annan dag. Vi har köpt ett projekt…

Sandviksvägen framsida

5 thoughts on “Vi har köpt en fontän”

  1. Jag tycker att ni ska vänta med att ta bort växthuset och fontänen. Ge det en chans över sommaren. Det är ju kul att odla och även att höra vattnet porla. Den här årstiden kan det kännas lite konstigt ju.

  2. Grattis till husköp! Jag ser växthus som bra grej att “vilja ha kvar” till en senare förhandling om något du inte vill ha kvar 😉 haha

  3. Grattis! Men hur gick det, fick ni betala mer eller mindre än ert första bud på förhandsvisningen? Blev det “skrattar bäst som skrattar sist! ” eller?

    1. Det blev ett helt annat hus! Det var säljarna som skrattade hela vägen till banken på det andra huset, de fick drygt 1,3 milj över utropriset och flera hundra tusen mer än vad vi var villiga att betala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *