Vi hoppas att det ska finnas trädgårdsmöbler på resmålet

Vi ska på solsemester i maj. Så idag när det ringde en säljare från företaget där vi har hemförsäkringen så passade jag på att fråga om vad som ingår i reseförsäkringen som ingår i hemförsäkringen. Då rekommenderade hon en tilläggsförsäkring med utökat skydd. Jag bad henne emaila detaljer och ringa mig igen senare när jag hunnit titta på det. Tjugo minuter efter avtalad tid ringde hon. Två minuter innan hon ringde emailade hon den efterfrågade informationen.

Jag: Utökat egendomsskydd – vad innebär det? Är det detta som täcker stöld och borttappat bagage?

Säljare: Ja precis.

(Jag läser, tyst för mig själv, om högsta ersättningsbelopp som är 25 tusen)

Jag: Vad är det högsta ersättningsbeloppet i grundskyddet om man inte köper tilläggsförsäkringen?

Säljare: Låt mig kolla vad det står här. Man hinner glömma mellan gångerna…

(Jag tänker för mig själv att hon minsann inte har glömt någonting – hon har aldrig vetat).

Säljare: Jag ska bara kolla vad det står men jag tror att högsta beloppet är 50 tusen.

Jag: I grundförsäkringen?

Säljare: Ja precis, jag har för mig att det är 50 tusen.

Jag: Det låter jävligt konstigt att grundskyddet skulle vara 50 med tanke på att högsta beloppet i tilläggsförsäkringen är 25 tusen…

Säljare: Låt mig kolla. Hm. Ja. Mmmm. Hm. Jo men i tilläggsförsäkringen har man också täckning för saker i skjul och sådär.

Jag: I skjul?

Säljaren: Ja trädgårdsmöbler och sånt.

Jag: Nu har vi i och för sig inte hunnit börja planera semestern så mycket ännu men vi hade inte tänkt ta med oss några trädgårdsmöbler utomlands. Vi förutsätter att det ingår.

Säljaren: Kan du vänta en stund så ska jag bara kolla med min kollega.

(Jag sitter och väntar och tänker att det var ju bra att hon ringde just idag, för innan hon ringde hade jag ingenting att blogga om ikväll).

Säljaren: Ja hallå, nu har jag kollat med min kollega och egendomsskyddet i grundförsäkringen är 5000 och det utökade skyddet är 25000. Det är bortaskyddet som täcker trädgårdsmöblerna.

Då orkade jag inte längre. För jag vet vad bortaskydd är och när vi åker på semester brukar vi lämna trädgårdsmöbler hemma. Nu har vi inga trädgårdsmöbler för dem sålde vi när vi flyttade hem från England. Men om jag var orolig för våra trädgårdsmöbler skulle jag inte försäkra dem med ett bortaskydd, för jag orkar minsann inte släpa på möbler när jag är på semester. Jag har fullt upp med att se till att vi inte glömmer mjukiskatten någonstans.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *