Viktigt inlägg om frukost

Frukost är dagens viktigaste måltid, det vet väl alla. Idag har jag fotograferat och dokumenterat min och ska berätta för världen om denna viktiga händelse.

Filmjölk och müsli är en bra start på dagen. Müsli är hälsosamt, det ser man om man tittar på paketet.

Nyckelhål – check. Stjärna som det står ’osötad’ i – check. Ordet ’Sunt’ i namnet – check. Bra för dig alltså, så måste det vara. En annan sak som är bra med müsli är att det har väldigt lång hållbarhet, det kan stå i skafferiet orört i månader utan att bli gammalt. Som ni ser av datumet har jag ca 1 vecka på mig att äta upp det här paketet, som för övrigt var nyförpackat när jag köpte det.

Fast det är ju bara ett bäst före datum också, om man inte är så kräsen med sin müsli kan paketet gott stå kvar i flera månader till därefter. Det blir nog så att jag kastar det i september, om jag kommer ihåg. Men först har jag förstås ätit av det idag, för att kunna ta ett foto av tallriken till bloggen.

Fem frukter och grönsaker per dag är också regeln, och ska man få i sig det på en dag är det säkrast att man börjar redan till frukost. Här kommer alltså dagens bloggtips – lägg grönsaker på mackan! Gurka ÄR en grönsak. Denna macka är av morotsbröd. Nyckelhål – check. LÅG sockerhalt – är det check eller bara halvcheck? Undra om man får räkna moroten i brödet till den dagliga dosen 5 och hur mycket i så fall, en halv morot, en kvarts?!

Ett glas apelsinjuice till. Från koncentrat – det blir ingen check va? Förpackningen har i alla fall inga löften om ett långt, lyckligt och hälsosamt liv. Jag dricker det i alla fall. Juicen är en uppskattad del av frukosten, vilket är mer än vad jag kan säga om müslin. Fast jag äter inte müsli varje dag, bara dagen efter jag köpt den, samma dag som jag kastar paket och kanske en gång däremellan. Och när bloggen kräver det!

Det där var väl kul och intressant va? Imorgon ska jag städa. Egentligen känner jag att det är lite onödigt. Det skulle gott kunna vänta en vecka eller två till. Den där dammråttan som blåste omkring runt fötterna på mig imorse kan man ju lika gärna plocka upp för hand istället för att dra fram hela dammsugaren. Men för vardagsveckans skull städar jag i alla fall imorgon. Kom tillbaka då.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *