Vilket barn väljer flytväst före godis??!

Tidigare idag var vi inne i en kiosk och gullefjunet hittade ett godisägg som hon frågade om hon kunde få. Då svarade maken “nej, du har ju redan fått en flytväst idag”.

Jag bara “Va?!”. Att hänvisa till att hon fått en flytväst måste ju vara den sämsta motiveringen ever till att hon inte får ett godisägg. På vilket sätt ska hon tycka ett detta är en godtagbar anledning till att hon inte får godis? Hon ville ju inte ens ha en flytväst. Om jag var den typen av människa som orkade med att lämna tillbaka saker jag köpt så att hon visste att det finns något som heter öppet köp skulle hon ha svarat “vi lämnar tillbaka flytvästen och köper ett ägg istället”. Det är ju rena rama turen att hon inte lärt sig ännu att man kan lämna tillbaka saker man köpt.

Flytväst med godis på

2 thoughts on “Vilket barn väljer flytväst före godis??!”

  1. Jag håller med dig! Det är som att säga “nej, jag får inte ta ett glas vin idag för jag har ju köpt en dammsugare”. Man måste skilja på nödvändigt ont och nöje!

    1. Eller hur?! Det var så dålig motivering att jag nästan kände mig tvungen att köpa ägget åt henne men jag orkade inte ställa mig i kön igen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *