Vinnare i fototävlingen Capture the moment

Cakey har utsett vinnarna i första fototävlingen Capture the moment – läs hans motiveringar under varje foto. Jag bör kanske tillägga att Anthony har utsett vinnarna helt och hållet genom att titta på bilderna, han förstår inte svenska och har därför inte läst den beskrivning av fotot som deltagarna skickat med.

Första pris – Kenneth

“Jag tog bilden vid Rådasjön, som ligger i Mölndal för många år sedan. Vi var på väg till badet en härlig sommarkväll. Gick strax bakom de andra, och jag såg då plötsligt BILDEN framför mig. Som vanligt hade jag kameran med mig. Solens motljus “målade” upp konturerna på min hustru och barnen, samt på de tusentals svärmande knotten i bakgrunden. Jag knäppte snabbt en bild och förstod att den skulle bli något extra. Därför kallade jag tillbaka familjen för att ta en alternativ exponering. Dock hade då solen skymts och knotten skingras, så den andra bilden blev helt misslyckad. På bilden syns min hustru Gunnel och våra barn Ted och Tina, samt ytterst till höger deras kamrat Cecilia.”

Cakeys motivering: “This photograph for me just stood out, great composition with spot on exposure and stunning use of light to help frame the picture. But more importantly it’s captured a golden moment and I want to be walking through that field. A good image tells a story, and this one intrigues me, what has the middle child seen?”

Andra pris – Hanna

“Fotot föreställer min sambo Joakim som busar med vår son Isac! Båda lyser alltid av lycka när dem umgås och jag tycker att det är härligt när man lyckas fånga sånna ögonblick på bild :)”

Cakeys motivering: “Beautiful picture, I look at the picture and I can hear the laughter. With the shallow depth of field (I will talk about this in my up coming tips) you are drawn in to the happy baby’s face and the intimate moment. Would have been a contender for 1st if it had been cropped tighter on the top and right hand side.”

Tredje pris – Malin

“Det här är min dotter Abra! Fotot togs sommaren 2011 när vi var ute på gräsmattan och busade. Jag skulle ta ett porträtt på henne och då gav hon mej denna fina grimas.”

Cakeys motivering: “I shouldn’t like this picture but I do. I keep looking at it and it keeps making me smile. What a serious young lady (in your face)!  Brilliant and fun! In the years to come the daughter will hate it but I love it.”

Missa inte den nya fototävlingen som startade idag, Close ups / Närbilder. Se alla andra bidrag i tävlingens fotoalbum på Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *