We drank the bar dry…

Jag och maken tror stenhårt på att införa lite engelska traditioner här hemma. Som att gå på puben och ta en öl innan middagen när man har semester.

När man då är i Jävre så är det lite svårt att gå på puben så då får man gå på MDs. Så vi och brorsan beställde en taxi och farsan backade ut den ur garaget och skjutsade ner oss. Jag köpte första pubrundan och personalen är uppenbarligen inte så van vid folk som bara kommer in och köper en öl för när jag fick min växel sa tjejen “Smaklig måltid”.

Det där var ju så trevligt att brorsan gick iväg för att köpa en runda till. Han fick våra tre öl och sen fick han höra att nu gick det inte att köpa fler öl för nu var de slut. Vi hade druckit upp all öl de hade. I England är det något som folk säger med stolthet “we drank the bar dry”. Det är lite av en merit när en grupp lyckas tömma lagret. Oftast är dock gruppen lite större än tre personer.

Så vi hade alltså inte åstadkommit en så stor prestation med våra två öl var. MDs ska byta ägare i januari så de köper inte längre in nya varor.

Brorsan sa att det fanns en öl kvar i kylen. Men redan innan dess hade jag och maken observerat att deras vinhylla hade så litet sortiment att de hade fyllt ut hyllan med en Mariestad. Så det finns två öl kvar. De har stängt imorgon och juldagen. Jag tror inte att någon av Jävreborna kommer att dricka upp dem innan Annandagen så planen är att jag och maken ska gå dit och dricka upp dem när de öppnar igen.

Vi ringer tre timmar innan och ber dem att ställa in ölflaskan på hyllan i kylen och sen går vi “byarundan” och tar en vätskekontroll på vägen hem.

Jag kan ju ändå tycka att vi gjorde något meriterande. MDs tänkte att deras öl skulle räcka i de ca sex dagar till de har öppet. Om man säljer en öl om dagen. Också kom vi och drack upp hela veckoransonen på en gång.

One thought on “We drank the bar dry…”

  1. Det är inte samma grej att dricka här som utomlands, här är inte kulturen på det sättet och man blir ruinerad typ.
    Tack för julkortet!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *