Alfabetsblogg

Bloggen har ju haft en liten svacka ett tag. Jag har jobbat långa dar och då finns det inte så mycket ork kvar när man kommer hem och inget att blogga om också ska man ju hinna mata och krama barnet. När hon somnat har inspirationen inte velat infinna sig.

Det behöver ju inte hända något i ens liv för att man ska kunna blogga. Om den rätta inspirationen dyker upp kan man ju blogga om en gaffel. Vi har två sorters gafflar hemma och jag tycker inte om dem med de vassa spetsarna och sådant kan man mycket väl blogga om. Men jag har haft idétorka på sistone.

För att hjälpa till med att få idéer har jag tänkt ut ett bloggprojekt. Jag ska blogga mig igenom alfabetet. Ett inlägg om något viktigt ämne per bokstav per dag. Kanske inte varje dag, ni vet hur jag är. Det kan mycket väl hända att jag tröttnar och lägger ner projektet vid F eller något sådant. Men jag ska försöka i alla fall.

A har jag inte tänkt ut ännu. Vilket är lite av ett problem eftersom A kommer först, men jag ska inte börja idag och troligen inte imorgon heller. A kommer på måndag är planen. När vi kommer till B kanske jag berättar om mina tankar om balett eller BHar. På P blir det kanske Postkodmiljonären eller Paradise Hotell, om jag inte hinner komma på något bättre innan dess. Troligtvis inte Paradise Hotell för då måste jag ju se ett avsnitt av det innan vi kommer till P, men Postkodmiljonären såg jag både igår och idag eftersom TVn alltid är på här hos morsan och farsan så det kan jag tänkas ha något att säga om Postkodmiljonären. Om jag inte hinner glömma det innan det är Ps tur förstås. Pitegruppen på Facebook är en mycket het kandidat för P så Postkodmiljonären kanske inte kommer med.

Ni får gärna komma med förslag. Alfabetet är ju långt så det blir väldigt många bokstäver för mig att hitta på ämnen till om ingen hjälper till. Nu har ni chansen. Om ni undrar vad jag egentligen tycker om Genusmorsor kan ni ju föreslå det på bokstaven G tex.

2 thoughts on “Alfabetsblogg”

  1. A har du visst klarat av. Alfabetsblogg börjar ju på A vet ja! Så nu är det B som står på tur. Min första tanke är såklart Bajs. Om inte det inspirerar dig tillräckligt kan du ta det sjunde ordet på B i din närmaste ordlista. Om du nu äger någon fysisk sådan….

    1. Tur jag har, mamma o pappa har fysiska lexikon. Sjunde ordet blev Babbitt. Eftersom jag hade ett lexikon i handen behövde jag inte googla utan fick omedelbart reda på att det var en metall. Jag tror inte att det blir något blogginlägg om Babbitt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *