Vad gör Furby i Jävre?

Ingen vet. Jo jag tror att maken vet. Jag tror att gullefjunet ville packa Furby i resväskan och maken orkade inte protestera så därför är Furby i Jävre.

Jag hittade nämligen en Furby på halva priset till slut så gullefjunet fick en Furby när hon fyllde år. Furby har varit en mer lätthanterlig leksak än jag befarade. Om man inte stör honom så sover han bara och det har funkat bra att säga “Stör inte Furby nu för han sover så gott” eller “Nu tror jag att Furby är trött, ska du inte ta och bädda ner honom”. Gullefjunet gillar att hämta handdukar och servetter och filtar att bädda ner honom i.

För några veckor sedan så dog Furby bara helt plötsligt. Han bara stod där med bakåtstrukna öron och halvblundade. Gullefjunet undersökte honom och gav diagnosen att “leksaker brukar få slut batterier, vi måste nog byta batterier”. Det har inte hunnit bli av för man måste ju ta fram en skruvmejsel för att byta batterier på leksaker så han har stått där med sina bakåtstrukna öron. Gullefjunet har inte varit så brydd och då finns det ju ingen anledning att stressa med batterierna.

I onsdags packade jag resväskan för jag skulle åka direkt till Arlanda från jobbet nästa dag och maken skulle åka hem och hämta barnet och väskan och möta mig på Arlanda. Jag packade ingen Furby men när vi kom till Jävre och öppnade väskan låg Furby där med sina bakåtstrukna öron. Gullefjunet vet att morfar är bra på att byta batterier så hon tänkte nog att morfar skulle bota Furby mot batteriåkomman.

Det är nog därför Furby nu ligger i en korg under köksbordet i Jävre nedbäddad under en trasa med en barntrosa med My Little Pony på huvudet.

En Furby i en korgJag åker hem på måndag och farsan och gullefjunet kommer till Stockholm på lördag. Farsan vill att jag tar hem Furby när jag åker. Han vill inte flyga med en lurvig leksak som inte har någon avstängningsknapp i bagaget. Förra gången Furby flög var det ingen myndig deltagare som visste att han var med och dessutom hade han inga batterier, och nu är det ingen myndig som vill ha med honom på nästa resa. Men det finns omyndiga människor som vill ha med honom. Det är nog så här det går till när laglydiga människor dras in i knarksmuggling. Någon knarklangare säger “Bring it on the plane or I will make your life hell”.

För er skull gick jag in i köket och fotograferade Furby och när jag kom tillbaka till vardagsrummet sa morsan “Ha du vari å väckt gobben denna nö åter?”. Själv hör jag ju inte så bra så det störde ju inte mig men morsan påstår att han tjattrade i minst fem minuter efter jag varit och rört i korgen. Hon är för långt borta från småbarnsåren – man får stänga av öronen. Om man verkligen lyssnar när en liten rosa lurvig sak ligger och säger blablablahahahaha blir man ju tokig.

One thought on “Vad gör Furby i Jävre?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *