Är du en leader or a follower?

Sverige brukar ju vara lite sena med med det senaste. Jag joinade Facebook i juli 2007 och då fanns nästan inga av mina svenska vänner och bekanta på Facebook. Mina FB-vänner då var de människor som jag träffade flera gånger i veckan IRL i London.

I Sverige visste folk knappt vad Facebook var. Jag kommer ihåg när jag pratade med min kompis M på telefon en gång och skulle förklara vad FB var. Jag förklarade att man skapade ett konto och sen samlar man kompisar. När hon frågade varför så förklarade jag att man tex kunde installera en app som gav en ett akvarium på FB-väggen och sen kunde man skicka fiskar till sina FB-vänners akvarium och få fiskar tillbaka till sitt eget akvarium. Jag beskrev också hur man kunde gilla sina kompisars akvarium, och hur de kunde gilla mitt tillbaka. M skrattade så att man kunde höra genom telefonen hur hon låg på golvet och vred sig med tårarna sprutande ur ögonen.

18 månader senare, i december 2008 joinade slutligen min kompis M Facebook. Jag tror att min förklaring av vad Facebook var hade avskräckt henne litegrann för hon höll ut längre än de flesta och var länge medlem i klubben ‘Våga Vägra Facebook’. Men även hon fick ge sig. I skrivande stund har M 413 vänner. Så ni ser – det är inte bra att stå emot. Då blir det lätt att det slår över sen när man går med. 413 nära vänner på Facebook är mer än dubbelt så många nära vänner som jag har på Fejjan.

Nu är det så att Facebook är old news. Det senaste är Pinterest. Är ni med ännu? Är det inte dax att ni joinar nu då? Eller har ni tänkt vara min kompis M och vänta ett tag till innan ni går med?

Ni kan följa Kidkit på Pinterest tex. Där finns det en tavla med barnkläder så klart, en med barnaktiviteter, leksaker osv.

Nähä, du har inga barn, inte intresserade av det? Då kan ni ju följa MIG. Där finns det en tavla med bra pubar i London, bara som en liten start alltså. Jag har inte riktigt hunnit komma igång med mina egna personliga tavlor ännu. Men jag känner på mig att det kommer att dyka upp väldigt mycket intressant och spännande på tavlorna framöver.

Så vem blir först att följa mig, och Kidkit, på Pinterest?

Jag behöver också ett nytt tema för en ny temavecka nu när vardagsveckan är över. Några tips någon?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *