Är “smyckesexperten” Johanna Pietsch helt inkompetent?

Jag hade egentligen inte tänkt blogga mer om den ointressanta händelsen att Carl Philip har friat till Sofia men jag kunde inte låta bli att läsa några av kvällspressens välskrivna artiklar om ämnet. 

Då kom jag fram till att jag inte kan låta det här med “smyckesexperten” passera.

Johanna säger: “prinsen har säkerligen själv varit med och designat den för sin käresta”

Jag undrar: Som när han designade ett gnistskydd?

Johanna säger: “den passar henne ypperligt med tanke på det välgörenhetsarbete hon utför i Sydafrika. Då vill man inte bära för stora diamanter och givetvis vill man aldrig ta av sig sin förlovningsring”

Jag undrar: Brukar hon smutsa ner sig när hon gör välgörenhetsarbete eller lånar hon bara ut sitt namn som blåblodiga kungligheter gör?

Johanna säger: “Man förstår att han känner sin kära väl eftersom han valt att ge henne en ring som dels inte bräcker hans systrars förlovningsringar, fastän han mycket väl hade kunnat, utan väljer något vackert som ända har en viss enkelhet”

Jag undrar: Mycket, jag undrar mycket. Jag undrar om smyckesexperten Johanna verkligen sa ‘ända’ eller om hon sa ‘ändå’ och Aftonbladets “journalist” fick det här med a och å och ä om bakfoten? Jag undrar också över sambandet mellan att “känna sin kära” och ens systrars förlovningsringar? Menar “experten” att Carl Philip visste att Sofia ville ha en mindre fin ring än hans systrar eller menar hon att han visste att protokollet kräver att hon ska ha en mindre fin ring?

Nu måste jag gå och fråga maken om han någonsin har refererat till mig genom att kalla mig “sin kära”. Jag har aldrig hört honom göra det men han gillar ju bordsdukar och tygservetter så man vet ju aldrig vad han säger om mig bakom min rygg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *