Arrangerade foton

Så fort man visar upp ett foto på några badleksaker så börjar folk tro att hela fotot är falskt. Förskönat och förbättrat och befästande av fördomar om hur den ideala badleksaken ska se ut.

Jag vill betyga att det här fotot är helt äkta. Inget filter, inget photoshop. Jag orkar inte lära mig hur sådant funderar.

Badleksaker

Arrangerat då? Ja det beror väl på hur man definierar arrangerat. Det är jag som är fotografen och jag har minsann inte radat upp några badleksaker på duschgolvet. Det vore helt orimligt att misstänka mig för det. Jag är varken fotograf eller konstnär så det finns ingen anledning för mig att rada upp badleksaker.

Men jag är ju bloggare så man skulle mycket väl kunna misstänka mig för att rada upp badleksaker för att ha något att blogga om. Men jag har inte den fantasin och idérikedomen. Jag har alltså inte arrangerat det här fotot. Men om man vill anklaga en fyraåring för att vara beräknande i sina lekar skulle man kunna kalla detta arrangerat. När jag kom in i badrummet hade hon arrangerat detta.

Djuren ligger i sovsäckar. Först viker man tvättlappen så att det blir en kudde, sen lägger man i djuren och sedan viker man upp täcket. Från början var det ett mellanrum mellan de två tvättlapparna och det var en osynlig vägg men då var djuren så bråkiga att ingen la sig för att sova. Om man tar bort väggen och för ihop sovsäckarna lugnar alla ner sig och somnar och då ser det ut så här.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *