Vad tror ni om Doris?

Jag är ju ute efter ett nytt namn åt gullefjunet. Inte för att ersätta hennes riktiga namn alltså, utan för att ersätta gullefjunet här på bloggen.

Jag har funderat på Doris. Det har hon nämligen hetat förut. När hon låg i magen hette hon först något i still med Barbro. Jag kommer inte exakt ihåg vad det första namnet var men det var något på B. Maken var med på Barbro för hon skulle ju egentligen inte heta Barbro, det var bara magen som hette det.

Sen träffade vi några vänner som berättade att de kände någon som hade kallat magen för Folke och sedan när Folke kom ut hade namnet fastnat så de döpte honom till Folke. När maken fick för sig att namnet kunde fastna så förbjöd han mig att kalla magen Barbro.

Då bytte jag namn till Doris. Det tyckte maken var acceptabelt för han ansåg att Doris inte kunde fastna, det var omöjligt tyckte han. När gullefjunet sedan föddes så var hon namnlös i fem dagar. Vi blev ju inlåsta på BB i fem dagar och hela tiden hette hon Baby [vårt efternamn]. Vi hade inget förbestämt namn. Doris var inte aktuellt som tilltalsnamn men vi hade fått för oss att hon skulle komma ut och berätta vad hon hette, men det gjorde hon inte.

Så vi funderade och förhandlade i flera dagar innan “alla” var nöjda. Om gullefjunet är nöjd lär vi inte få veta förrän om ett par år. Vi var överens om att det skulle vara ett namn som funkade både på svenska och engelska, men jag var dessutom väldigt noga med att det inte skulle vara ett namn som every Tom, Dick & Harry har. Det finns bara 317 personer i Sverige som har samma tilltalsnamn som gullefjunet. Om man försvenskar stavningen litegrann finns det ytterligare 5547 personer med samma namn. Hon heter alltså inte Äpple eller Rymdprinsessa. Bara lite annorlunda, inte helt wierd.

Sen när vi valt tilltalsnamn så skulle vi välja mellannamn och då ville jag ha med Doris. Det hade fastnat. Doris hade legat där och sparkat mig gul och blå i flera månader och jag tyckte att Doris borde vara med för jag kände redan Doris. Maken däremot stenvägrade Doris.

Farsan däremot, han gillade nog inte till att börja med det tilltalsnamn som vi valde för han fortsatte att kalla gullefjunet för Doris i veckor efter vi gett henne ett riktigt namn. Han kom över det till slut. Nu tror jag att han tycker att hennes riktiga namn är världens finaste bara för att hon heter det.

Doris är lite speciellt. I alla fall för mig. Jag kände Doris innan alla andra kände henne. Jag har en speciell connection till Doris. Så jag kanske testar hur Doris flyter här på bloggen, om det känns rätt eller inte.

One thought on “Vad tror ni om Doris?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *