Återställa balansen

Imorse satt jag och funderade hur jag skulle återställa balansen efter att ha varit så trevlig i flera dagar. Man känner ju ett behov att kompensera för all trevlighet. Då tänkte jag att jag kanske borde åka till någon plats där det samlas mycket idioter och låta dem reta upp mig. Då kanske jag får ett utbrott som justerar ordningen i trevlighetsbanken.

Systembolaget avfärdade jag, det är ju inte alls lämpligt på en tisdag. Om man vill ha tillräckligt mycket folk för att göra en galen så är det ju fredag som gäller. ICA Kvantum i stan har pensionärsrabatt på tisdagar. Det är ju goda förutsättningar, så ICA var definitivt ett alternativ.

Efter mycket funderande bestämde jag mig för att sikta högre. Varför bara involvera Pitebor? Om man kan åka till ett ställe som drar till sig folk från hela Norrbotten och Finland? Så nu sitter jag i bilen på väg till Ikea i Haparanda. Inte för att jag behöver något från Ikea, vad jag vet. Jag ska bara åka 20 mil enkel väg för att kolla. Kanske köpa 38 saker som jag inte behöver. Jag funderar på ett kök. Maken tycker att ett kök tar för mycket plats, men han är inte med så det blir kanske ett kök ändå.

Maken och gullefjunet stannade hemma. Möjligheterna att få hjärnblödning av utflykten skulle varit mycket större om de var med. Därför tog jag med mig mamma. Hon kan ha beslutsångest i en halvtimme över en lådinsats eller en lampa. Jag kanske får möjlighet att fräsa något i stil med “Hur svårt kan det vara? Ta bara en av lamporna, eller så tar du båda och kastar bort den som inte passar när vi kommer hem”.

Jag återkommer med rapport senare idag.

6 thoughts on “Återställa balansen”

 1. Allvarligt! Jag älskar att läsa det du skriver men jag fullkomligen HATAR att du använder ord som “gullefjunet”, “fjunet” o.s.v om ditt barn. Du som kan skriva sarkasm med sådan bravur borde skippa det och bara skriva barnet.
  Helt enkelt. 🙂 (då behåller du udden i dina inlägg)
  Vet att du fullkomligen skiter i detta men men…what the f*ck, jag skrev det jag har tänkt på länge.
  Nu kan Du välja…endera publicerar du detta och skriver en syrlig kommentar om VARFÖR du använder “fjunord” eller så skippar du att publicera och bara slänger bort detta…it´s your choice…Hmm, du kan ju även välja att publicera utan att kommentera men det känns som för lågt för att var du…
  Att du skulle sluta använda “fjunord” för att någon tycker det..tja…det känns lika troligt som att månen går att gå på eller för all del, att ta ned.
  ELLER…så förvånar du mig som f*n med att faktiskt sluta använda löjliga “fjunord” 😉

  1. Nej jag har väl inga planer på att förvåna dig. Du skulle ju kunna få sockerdricka i näsan om du satt och drack en läsk när du läste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *