Barnkalas

Lillsparven fyller år nästa vecka. Jag har tryckt på pausknappen flera gånger så att dagen när hon ska flytta hemifrån inte kommer så fort. Jag berättade i alla fall för henne imorse att hon fyller år snart. Hennes svar blev “hjälpa mig, Stenkisse ligger under sängen”. Så då släppte vi det där fylla-år-ämnet.

Bambi har bloggat om sin sons stundande födelsedagskalas flera gånger den senaste månaden. Varje gång hon skriver något om kalaset så tänker jag att jag också borde ta itu med att börja fundera över hur vi ska fira gullefjunet. Jag har inte kommit så mycket längre än att baka bullar och köpa två presenter. En film som stod bredvid kassan på ICA när jag handlade mat och en docka som inte finns i Sverige som mina kompisar fick ta med från London.

Jag frågade maken om han tyckte att vi skulle bjuda hem en massa folk och ungar och så. Han tyckte att det var helt onödigt och att vi kunde nöja oss med att fira henne med familjen. Det tycker jag också. Efter vi bestämt det började jag dock vela.

Tänk om någon på Familjeliv får reda på att att vi inte bjuder hem någon på kalas? Jag skulle ju bli fördömd för evigt, vad är vi för sorts föräldrar som inte ordnar ett kalas med tjugo ungar till två-års-dagen?! Vad ska de andra föräldrarna på dagis säga? Vad ska ni bloggläsare tänka?

Jag nämnde detta till maken som var helt oförstående och sa att han trodde att det är många som inte gör någon stor affär av två-års-kalaset. “I bloggvärlden har ALLA megalyckade och fantastiska kalas med 100 lyckliga gäster” berättade jag upprört då. Nästan halvgråtande. Typ. Då sa maken att jag kanske behöver en blogg-semester. Han menade nog inte en sådan där mamma-blogg-kryssning där bloggaren åker iväg med andra bloggare och blir ännu mer blogg-skadade.

Så för syns skull, och för att dottern ska få fler presenter har jag nu bestämt att vi ska ha kalas imorgon medan faster och farbror är här. Jag ringde och bjöd dem, och de kunde komma. Jag svängde ihop vårt bröllop på tre dagar (jag fattar faktiskt inte vad folk håller på med när de behöver sex månader för att planera ett bröllop?) så jag ska nog fixa att sy ihop ett barnkalas på ett dygn.

Vid lunchtid idag satt jag och planerade en smörgåstårta. Den planen sparar jag till tre-års-dagen. För annars måste jag stå och lägga en smörgåstårta ikväll istället för att dricka vin.

Jag har bullar och banankaka i frysen. Hittade ballonger i en låda. Det kommer att bli ett kanonbra kalas. Jag tror att vi ska ha det hemma hos mormor och morfar också så att jag slipper diska.

3 thoughts on “Barnkalas”

  1. Bloggsemester?! DU?! Näe det går inte vi andra med på, då har vi ju tappat en del av det dagliga nöjet! (och det är ju vi bloggare som bestämmer, inte våra makar (eller fruar)) Sådetså
    Vina lugnt och ro sen ihop ett avslappnat fint kalas!

  2. Jag vet inte om jag orkar ha ettårskalas för min unge. Det blir väl kaffe med min morsa eller något. I samma veva fyller min man fyrtio så det blir väl kombinerat kafferep med morsan för att fira bägge två kantro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *