Blindstyren borde inte få bli Lapplisor!

Vi har fått parkeringsböter idag. Fastän vi hade parkerat rätt och betalt avgiften och var tillbaka i tid. Vår överträdelse var: “Parkerat fordon på avgiftsbelagd p-plats utan att visa att avgift erlagts”. Vi är oense på den punkten jag och LappLisa.

Parkeringsböter

Nu låter det kanske på tonfallet när jag berättar det här som att jag hanterar detta relativt bra. Det är helt fel. Jag är svinarg. Finns det någon jävla lag som säger att man måste lägga parkeringsbiljetten på höger sida av vindrutan? VAAAAAAAAAAAAA??? Kan någon berätta för mig om den här parkeringsbiljetten är svår att se för en normalbegåvad person med normal syn? Är den det? Ser ni den eller inte? Jag tror att ni ser den, och ni har inte ens en LappLise-utbildning. Hur kan det då komma sig att en yrkesutövande LappLisa inte ser den? Kan det vara så att LappLisan inte VILL se den??!

Parkeringsbiljett
Enligt fotots egenskaper är det taget 14:49.

Den sitter på vänster sida av vindrutan under den där plastsaken som Volvobilar har installerad enbart i det syftet att man ska sätta parkeringsbrickor och parkeringsbiljetter under. Det är inte så att vi hade gömt parkeringsbiljetten i bakrutan eller lagt den på däcket. Jag vet minsann att LappLisor inte har någon humor och inte vill leka gömma sked så vi sätter ALLTID parkeringsbiljetten i vindrutan under plastbiten på vänster sida.

Menar LappLisan att parkeringsbiljetten måste ligga på höger sida? För när man tittar på parkeringsböterna så får man intrycket av de där små sträcken att LappLisan bara har fotograferat på höger sida. Menar LappLisan att jag ska måsta stämma Volvo för att de har satt den lilla plastbiten på vänster sida?

5 thoughts on “Blindstyren borde inte få bli Lapplisor!”

  1. Alldeles ovanligt (hoppas jag) taskig lapplisa. Säkert släkt med den i Uppsala som lappade min bil en natt utanför ett hotell där jag bodde. Det hade hällregnat när vi kom dit i kolmörkret och bilen stod två dm utanför de vita strecken. Så kan man förstås inte ha det. Hur trafikfarligt som helst. Ja, jag är fortfarande arg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *