Bokrean fick mig på fall

Klockan ett idag hade jag fortfarande inte slagit på datorn. Då började jag tänka att jag kanske skulle testa att ha en internetfri dag. En dag är ju inte alls svårt tänkte jag, om det ska vara någon match får man ju köra två dagar. Så jag bestämde mig för att jag skulle ha två dygn utan internet. Jag har inte haft två internetfria dygn på över tio år.

Första timmarna gick bra. När vi gjorde middag gjorde maken en grej som jag genast tänkte att jag skulle bli tvungen att blogga om. Då kom jag på att jag inte kunde eftersom jag inte fick använda internet.

Efter middagen diskade maken och gullefjunet lekte för sig själv för en gångs skull. Jag satt i soffan. Rakt upp och ner. Undrade vad gör man nu då? När man inte får surfa ut på nätet och slå ihjäl tio minuter. Till slut slog jag på tvn. Jag tittade på en kvinna som kletade grädde på en pannkaka och sedan gjorde hon en pannkakstårta.

Sen började jag fundera över när bokrean startar. Det är helt omöjligt att ta reda på när bokrean börjar om man inte får använda internet. Man kan ju tycka att jag skulle kunna vänta tills på måndag med att ta reda på när bokrean startar. När jag hade funderat över bokrean i nästan en timme så bestämde jag mig för att det hela var idiotiskt. Varför ska jag måsta vänta till på måndag? När svaret finns ett powerknapp-tryck bort. Varför ska man ha två internetfria dygn? Vad är det för mening med det?

Ni ser ju hur det gick. Mina två internefria dygn höll i sex timmar. Jag har svag karaktär. Men det finns förmildrande omständigheter. Jag har inte startat min egen dator. Jag använder makens. Den stod redan på.

Nu vet jag när bokrean startar också. Den 26 februari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *