Röntgenbilder på Facebook

En av mina engelska Facebookvänner, en mycket avlägsen bekant och fd arbetskompis, har åkt snowboard och ramlat och slagit axeln ur led. Det här berättade han på Fejjan för några dagar sedan. Jag lämnade en beklagande kommentar.

Imorse lade han upp två röntgenbilder på sin axel på Facebook. En före och en efterbild. Det var ganska intressant att se. Faktiskt, ingen ironi. Mat, barn, djur och naturbilder finns det ju hur mycket som helst av på Facebook men röntgenplåtar av axlar är inte så vanliga så det var trevlig omväxling.

Sedan skrev han i en kommentar att bilderna var lite dålig kvalitet. Han berättade att han skulle ladda hem något program så att han skulle kunna få fram bilderna i bättre kvalitet med högre upplösning.

Phew, så lättad jag blev när jag läste det. Jag såg i och för sig att axeln var ur led redan på de första bilderna, men högre upplösning är ju mycket bättre utifall att jag skulle vilja skriva ut bilderna på fotopapper.

Nu har det gått tio timmar och han har fortfarande inte uppdaterat med nya bättre bilder. Hur länge ska man måsta vänta egentligen?

Appropå skillnaden mellan vad som på engelska kallas remotely interesting och too detailed.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *