Breaking news!

Jag har feber. Om ni hade läst det här i en kvällstidning skulle det ha stått EXTRA längst upp.

Det är lite synd om maken som inte har någon blogg. Han har bara två personer att berätta för när han är sjuk och vi lyssnar inte. Då brukar han ringa till sin mamma för hon bryr sig.

Jag kan berätta för potentiellt hela världen att jag har feber. Eller i alla fall alla som förstår svenska. Eller för de 50-100 personer som brukar läsa den här bloggen åtminstone. Inte för att det är någon som bryr sig ändå. Men jag får större spridning på min sjukdom än vad maken får. Nån kanske till och med gillar sjukdomen på Facebook. Om maken visste att man kunde få tummen upp för sina sjukdomar så skulle han säkert börja använda Facebook.

Maken är borta ikväll så när gullefjunet visade bristande intresse för min feber ringde jag till mamma och pappa.

Mamma sa “37,7 är rörelsetemp i min värld”. Men min normala temp är faktiskt 36,5 så jag har jättehög feber. Jag fryser och allt.

Pappa är lite mer lik maken när det gäller sjukdomar. Han sa “Har du hostat i över en månad?! Du måste ju gå till doktorn, det kan ju utvecklas till lunginflammation eller så kanske du redan har det. Vadå att du ska försöka få en tid imorgon? Om du inte får någon tid måste får du ju åka på akuten, ni måste väl ha någon akut i Stockholm också?!”. Den där Y-kromosomen gör nu folk dramatiska alltså.

Hur tacklar jag den här febern (den potentiella lunginflammationen) nu då? Maken är ju som sagt borta så jag kunde ju inte lägga mig på sängen och sucka. Jag plockade upp en halv bokhylla böcker från golvet. Lagade middag. Orkade inte stoppa disken i maskinen så den ställde jag på bänken. Jag har ju feber för guds skull! Inte för att jag visste det när jag ställde disken på bänken, det upptäckte jag efteråt. Tittade på Smurfarna. Upptäckte att jag har feber och tog två tabletter. Badat barnet och vunnit en pyjamasbrottningsmatch. Nu ska jag plocka av tvätten från sängen så att vi har någonstans att läsa sagan när vällingen är slut.

Vi kanske hoppar över tandborstningen ikväll. Jag tycker att det är läggningens jobbigaste moment. Man ska inte ta ut sig för mycket när man har feber.

One thought on “Breaking news!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *