Cheesecake

Som en del av er kanske minns så nämnde jag häromdagen att jag skulle göra cheesecake för första gången i mitt liv. Vi skulle ha det till efterrätt på nyårsafton. Är cheesecake traditionell efterrätt på nyårsbordet? Inte vet jag, det är ju mitt bord så jag ställer väl dit vad jag vill.

Jag tror att jättemånga undrar hur det gick, om något gick fel, om den blev god.

Det gick jättebra, det var lätt att göra cheesecake. Stor bonus att man inte behöver använda ugnen. Jag lärde mig något nytt också. Jag trodde att gelatinblad såg ut som blad från någon växt, som lagerblad typ. De gör de inte alls, de ser mer ut som genomskinliga lasagneplattor. Det var bakningens svåra moment. Att lista ut vad/hur man gör med gelatinblad.

God blev den också. När man ser den här bilden skulle man nästan kunna tro att det är en riktig matbloggare som har bakat den, eller hur?

CheesecakeFick den gott omdöme av alla? Nej, inte riktigt. Gullefjunet sa “den är inte god” och sköt bort tallriken.

Inte godAv det kan man dra slutsatsen att cheesecaken var lite mer vuxen i smaken. För barn gifter sig smakerna av glass och strössel med varandra och här gifte sig bären med ost- och citronsmaken. Alla äktenskap är förstås inte lyckliga, men just det här var det.

One thought on “Cheesecake”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *