Stockholmaren ska pimpla

Jag har lite ont i näsan. Åh ska hon tjata om sin förkylning nu igen tänker ni. Nej det ska jag inte. Jag har nattat gullefjunet och istället för att sova låg hon och nöp mig i näsan och sa “jag tog din näsa”. Jag överdriver inte om jag säger att hon gjorde det minst femtio gånger.

När hon äntligen hade somnat loggade jag in på Facebook för att kolla vad som hänt i världen medan jag fick min näsa misshandlad. Då fick jag se den här statusuppdateringen. Jag har snott den rakt av utan att fråga om lov.

“Har plockat fram Skryllan, Isborren ,Skoteroverallen, nu blir det pimpelfiske imorn med en Stockholmare… hur ska detta sluta?”

Stockholmaren det är min make det, och statusuppdateringen tillhör min ingifta morbror. Jag undrar också hur det här ska gå. Sist jag följde med maken på någon sorts fiske misslyckades han med att få napp på en laxodling. Innan “vi” började fiska sa ägaren till laxodlingen att ALLA fick napp där. När farsan upplyste laxodlingsägaren om att maken var Stockholmare svarade han “det gör ingenting, hos oss får till och med tyskarna napp”. Så ni kan ju gissa om maken var sur över att han inte fick någon fisk den gången.

Jag borde följa med och pimpla i bloggens tjänst så att jag kan rapportera för er hur det går. Men det orkar jag inte. Att sitta och glo ner i ett hål i isen är inte min idea of fun. Om det var det skulle jag faktiskt lika gärna kunna hälla vatten i en hink och gräva ner den i snön i trädgården och sitta där och glo istället för att åka flera mil och traska ut på isen.

Maken har i alla fall sagt att det blir forell till middag imorgon och att han ska dra upp den själv. Så håll nu tummarna allihopa att de inte får något napp så jag slipper äta fisk till middag.

2 thoughts on “Stockholmaren ska pimpla”

  1. Men det är faktiskt himla roligt när man till slut får napp! Jag är ingen inbiten pimplare men provar ibland när vi är ute med skotern på någon fjällsjö. Och “Plötsligt händer det”… som någon lotterireklam säger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *