En krokodil under en lekstuga är samma sak som ett troll under en bro

Om jag ringde till en kvällstidning och sa att jag hade hittat ett troll under en bro skulle de säkert svara att min upptäckt inte hade något nyhetsvärde. Jag kan nästan lova att de inte skulle ha skickat någon reporter och fotograf.

Trollfar sitter fast under bron

Jag skulle gärna vilja vara med i en tidning med årets löjligaste nyhet. Det är min dröm. Jag glömde bort att göra några nyårslöften, men jag borde ha gjort ett nyårslöfte att under 2013 sträva efter att vara med i en tidning med den ickigaste icke-nyheten som går att hitta på. Eller bara en helt vanlig icke-nyhet. Man ska inte sikta för högt.

Så jag blir nästan sur när jag ser att andra får vara med i tidningen för att de har en krokodil under lekstugan. På vilket sätt är det värdigare än ett troll under en bro? Nu ringde jag i och för sig aldrig någon tidning, men jag borde kanske ha gjort det. Jag ansåg att det var meningslöst, men nu börjar jag dock undra.

Nyckeln till framgång med att få in sin nyhet i tidningen verkar vara att man ska slösa bort polisens tid genom att ringa och be dem komma och titta på en uppstoppad krokodil först. De har ju inget bättre för sig.

One thought on “En krokodil under en lekstuga är samma sak som ett troll under en bro”

  1. Det där med att få in sin nyhet i tidningen är inte alltid så lätt. Många gånger handlar det istället om att presentera nyheten som pressen vill ha den. Det är därför många icke-nyheter får sådana rubriker ibland. Lycka till med Din icke-nyhet…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *