Dagens sämsta present

Den stod jag för.

Alla vet att partypåsen ska ha godis och gärna någon liten leksak. Men man kan ju inte hålla på och köpa olika leksaker. Då kan det bli slagsmål på kalaset om någon tycker att leksaken i en annan påse är finare än den leksaken de har fått. Så alla påsar måste vara identiska i innehåll. Bara färgerna kan variera. Då ska man även komma ihåg att slagsmål även kan utbryta över färger. Någon som vill ha rosa får grön eller tvärtom.

Multipack med likadana leksaker är alltså bra för partypåsen. Gärna ska det vara dubbelt så många prylar i paketet som gäster på kalaset så att det finns en i reserv i varje färg om något barn får frispel över att de fått fel färg.

När jag hittade en förpackning med ‘Funny Faces’ tyckte jag att det var perfekt. Jag läste på förpackningen att när man tryckte på leksaken skulle den ändra ansiktsuttryck. Sånt tycker barn är roligt tänkte jag och slog till. Det var dessutom några extra i förpackningen om någon skulle vara missnöjd med sin färg.

Mjölgubbe

När jag packade partypåsarna funderade jag för mig själv varför det i finstilt stod något i stil med ‘Mjölgubbar’…

Det har jag lärt mig idag. Världens sämsta leksak. Vicka problem de där små gummipropparna orsakade. Morsan satt dåligt till, så alla ungar gick till henne när de inte fick upp sina godisförpackningar. Jag vet inte hur många gånger jag hörde henne försöka förklara att man inte skulle äta gubben utan att man skulle trycka på den så att den gjorde en grimas.

Å ungarna tryckte. Å det enda som hände var att gubbens leende flyttade sig en halv millimeter upp eller ner. Ingen gubbe blev sur. Så ungarna tryckte och tryckte. Å till slut lossnade den tunna hinnan som ansiktet var ritat på. Då hade ungarna bara en orange, blå, grön, rosa eller gul liten boll med garn på toppen.

Till slut var kalaset slut och några barn gick hem, men vi hade lovat att passa grannarnas barn lite längre eftersom föräldrarna var ute vid sin båt. Så gullefjunet och grannbarnen fortsatte trycka på mjölgubbarna tills jag fick en förklaring till varför de kallades för mjölgubbar.

Till slut gick en mjölgubbe sönder. I våran säng. Det var mjöl i mjölgubben. Mjölgubbar går tydligen sönder till slut om man lägger dem på en sänggavel och trampar på dem tillräckligt länge.

Jag skickade två ungar som hade mjöl över hela händerna till badrummet för att tvätta sig. Jag sa till den enda rena ungen att stå stilla och inte röra sig medan jag hämtade dammsugaren. När jag kom tillbaka med dammsugaren hade han mjöl på båda händerna och hälften av kläderna. För han hade gnuggat in allt mjölet i våra täcken.

Om ni ser mjölgubbar i affären och tycker att det verkar vara en bra sak att stoppa i partypåsen så berättar jag här och nu att det är en jättedålig leksak. Typ sämsta leksaken ever. Tack gode gud att det inte var rallycross på Solvalla idag för då skulle jag ha brutit ihop totalt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *