Dammsugarslang

Jag har tidigare berättat om hur vi flyttade hem från England för att påslakanen inte hade några hål i hörnen. Fast det var ju inte BARA därför vi flyttade hem. Det vore ganska knäppt om man flyttade från ett land till ett annat bara för en sån sak. Det fanns andra anledningar också.

I England har städskåpen aldrig någon sådan där båge som man kan hänga dammsugarslangen på. Så slangen ligger på golvet och skräpar. När man ska stänga dörren ramlar alltid den där dammsugarslangen ut och ligger i vägen. Då måste man böja sig ner och putta in den i skåpet igen. Man kan faktiskt bli tokig för mindre.

Dessutom finns det aldrig några riktiga städskåp i hus och lägenheter i England. Man får hitta någon annan lämplig skåp eller garderob att trycka in dammsugaren i. Ofta finns det inte ens några garderober i hus/lägenheter överhuvudtaget. Då måste man gå och KÖPA en garderob att stoppa in dammsugaren i.

Jag är därför onaturligt nöjd över att vi har en dammsugarslangsbåge i städskåpen nu. Brukar ni egentligen någonsin fundera över hur bra vi har det i Sverige? Det borde ni göra. Tänk om ni skulle vara tvungna att bo i ett hus eller lägenhet utan dammsugarslangsbåge. Hur tror ni att det skulle kännas?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *