Scrapbooking är helt min grej alltså

Vera vill uppenbarligen dra ner mig i scrapbooking-träsket för igår fick jag en massa jättefina papper och stämplar av henne.

Hon lyckas faktiskt ganska bra. Gullefjunet har inte riktigt nått åldern där hon ritar i målarböcker än, hon kluddar mest på ett blankt papper. Det kan jag hantera. Men en gång i ungdomen tiden var jag au-pair till tre pojkar som var i den åldern att de hade målarböcker. Det var värsta leken vi kunde leka. Jag höll på att störa ihjäl mig när de målade utanför linjerna i målarboken. Så respektlöst. Det brukade sluta med att jag plockade av ungarna målarboken också fick de sitta och titta på när jag visade hur man gjorde när man färgade en bild i en målarbok. Innanför linjerna och heltäckande ska det vara.

Så scrapbooking är helt klart en hobby för mig.

Igår kommenterade maken “vad fint du målar”. Han är väldigt supportive min make. Sen sa han “vad ska du göra med alla gummorna sen?”. Eventuellt fanns det en lätt ton av ifrågasättande i hans uttalande, men man ska inte jump to conclusions över saker och ting.

Ja, inte vet jag. Jag brukar gratta folk på Facebook när de fyller år. Det är ju så smidigt. Så om jag börjar klistra gummorna på kort så drunknar vi snart i kort.

Men tidigare idag tog jag en skolåda och klistrade lite papper och ugglor på den. Mitt mästerverk lär inte imponera på the scrapbooking community. Men jag är ganska säker på att gullefjunet kommer att bli exalterad.

Så jag har ställt lådan på vardagsrumsbordet så att hon kan hitta den imorgon bitti. Det är nämligen makens sovmorgon imorgon, så jag tänkte att hon kan leka med lådan medan jag ligger på soffan och vilar.

Det är ju inte hennes födelsedag imorgon. Jul är det inte heller. Jag tänkte att det kan få vara en “Jag-älskar-dig-present”. Det skulle kunna bli min grej, att ge bort skolådor till folk.

Men jag är inte så taskig att jag tänkt låta henne öppna en tom låda. Jag ska lägga ner Musse och Pluto i lådan. Då blir hon glad. Hon är så liten än att hon blir glad av överraskningen även om det är hennes egna utnötta leksaker hon hittar i lådan.

Hon skulle bli glad om jag la dit en glass också men den skulle ju smälta över natten. Då kan man inte lyfta upp och lägga ner glassen 78 gånger medans mamma vilar.

4 thoughts on “Scrapbooking är helt min grej alltså”

 1. Heja! 🙂 Du är så duktig (och lättledd), snart är ni begravda i scrapsaker och målade alster och ditt “vill-ha”- behov kommer att öka markant. Welcome in the club! 😉
  Tyckte lådan såg jättefin ut och ugglorna var så söta. Såna vill jag oxå ha!
  Och du- klockan har passerat 12, har juryn överlagt?! Vi är många som nästan förgås av nyfikenhet 😉

 2. HAHAHAHA jag tänkte att vafan, sen när började FB göra reklam för folks bloggar…?
  Klickade ändå in, lockad av ditt badhusdrama, o skriker nästan av skratt till detta inlägg..!
  Vet du vad jag kallar detta syndrom att man vill ha nåt perfekt, innanför linjerna, precis i mitten, i storlek eller/helst och färgordning etc etc?
  TETRIS noja!
  Att få allt Tetris, det är ett mission som skapar välbehag 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *