Den perverse och oskulden

Jag har läst en bok som heter Fifty Shades of Grey. Den handlar om en pervers (man) och en oskuld (kvinna). På sidan 117 tar den perverse oskuldens oskuld, så att hon blir en fd oskuld. Den fd oskulden fick orgasm. Jag tyckte att det var sjukt tradigt att vänta ända till sidan 117 på att oskulden skulle ryka.

Boken är litegrann som en Harlequinbok. Den perverse är snygg, enormt rik, självsäker, kompetent och åtrådd av alla kvinnor. Oskulden (senare en fd oskuld) är otroligt snygg vacker men tror att hon är ful, nervös, ängslig och känslig men naturligtvis intelligent och godhjärtad. Oskulden gör saker som att snubbla och landar i den perverses famn, som är stark och luktar gott. Kvinnor har ju lite svårt för att gå. Ungefär som i en Harlequinbok.

Den perverse har också lite personlighetsdrag som påminner om ett psyko. Han spårar oskuldens mobiltelefon och dyker upp där hon är, är otroligt svartsjuk och säger saker som “du är min”. Värsta stalkern. Men i boken framställs det som ett charmigt och beslutskraftigt handlande. Han har haft en svår barndom, som han inte vill prata om, därför vill han smiskas när han har sex.

Oskulden vill inte ha smisk. Men eftersom hon är så otroligt kär i den perverse, som tog hennes oskuld så att hon blev en fd oskuld, så ställer hon upp på att bli smiskad. Således lär vi oss i boken att kvinnor som ställer upp på saker som män vill, fastän de inte vill själva, kan lära sig att tycka om sådant som de inte vill göra. Oskulden får nämligen alltid orgasm.

Boken handlar dock inte bara om sex. Ibland skickar den perverse och oskulden email till varandra.

Rekommenderar jag boken om den perverse och oskulden då? Absolut.

Var den bra? Ja, lika bra som alla andra böcker som jag har läst som det tagit mig fem månader att läsa ut. Själva storyn är innehållsmässigt ungefär likvärdig med en Harlequinbok, fast med mer sex och mer utförliga beskrivningar av sexet. En Harlequinbok har ingen dött av att läsa.

Ska jag läsa tvåan och trean? Jajamän, jag har redan börjat på Fifty shades darker. Där köper psykot (den perverse alltså) företaget där den fd oskulden fått jobb, för att få lite bättre kontroll på henne. Då blir hon arg, sen har de sex och hon får orgasm och då är allt förlåtet.

Femtio nyanser av honom

8 thoughts on “Den perverse och oskulden”

 1. Först: rolig blogg! Började följa den för inte allt för längesen men aldrig kommenterat innan.

  Jag har också läst de här böckerna. Och bloggat om det. Måste bara få tipsa om några av de bästa recensionerna jag läst om en bok, någonsin. Det är flera individuella länkar som alla finns i det här inlägget i min blogg: http://ragnasnyaliv.blogspot.se/2012/09/hilarious.html. Skit i min blogg men läs de där länkarna!

  1. Vad jag garvade åt klippet med Jonny Depp/Jack Sparrows när Grey jämförde Ana med sin knarkarmorsa!

 2. Tack för recensionen Vic och tack Ragna för länkarna. Jag har aldrig varit sugen på att läsa boken men att lägga tid på att läsa OM boken var helt klart värt mödan!

 3. Har precis hittat hit, och måste bara tillföra lite till diskussionen om boken.

  Boken är en “fanfiction” (alltså fans som skriver vidare på böcker/filmer/serier osv), på inget mindre än Twilight. Den första boken lades från början ut på en sida för just fanfiction där karaktärerna hette Bella och Edward.

  Ett geni till bokförläggare/publicist hittade denna novell och bad att få ge ut den. Sagt och gjort så ändrades namnen i boken, skrevs om något och författaren fick skriva två böcker till.

  Har inte läst böckerna själv, men väntar nog tills de säljs på hekto i alla affärers rea-hyllor.

  1. Jag visste om att den är Twilight R-rated version, men det gör inte direkt storyn bättre i mitt tycke.

   Jag vägrar betala för dylik skit så jag använde mina amazeballs google-skills och hittade en finfin pdf (på engelska, har hört att den svenska översättningen gör det hela ännu sämre än originalet (om det ens är möjligt)).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *