Den rasistiska appen

De berättade just på Aktuellt om någon sorts app som någon har uppfunnit där man kan gå in och berätta om misstänkta saker man har sett i olika områden och varna andra. Typ om man såg någon människa som ser farlig eller brottsbenägen ut kan man skriva i den här appen så att andra kan undvika området eller vara vaksamma. Sedan kan användarna bedöma “varningen/tipset” genom att betygsätta det och lämna kommentarer.

De berättade på Aktuellt att appen har anklagats för att vara rasistisk och att den skulle kunna orsaka att hela bostadsområden eller vissa typer av människor skulle kunna bli orättvist utpekade. Appens skapare försvarade sig med att meningen med appen är att hjälpa andra.

Jag satt där och undrade vad de pratade om för ny app? Facebook har ju funnits hur länge som helst liksom! Där sitter ju folk och varnar för vita pickup-bilar (som påstås innehålla pedofiler som ska kidnappa barn) och utländskregistrerade bilar (som påstås innehålla tjuvar som kommer att göra inbrott) dagarna i ända.

Sedan kommenterar folk och kommer med ytterligare varningar mot andra blå/röda/gröna bilar och då kommenterar andra och kallar dem rasister och då blir inte-rasist-men-människorna arga och sedan kommer någon och berättar att det faktiskt finns anledning att vara misstänksam för häromnatten såg någon en misstänkt bil passera i just deras kvarter och när de vaknade på morgon så hade någon flyttat på deras kvast på farstubron vilket är ett säkert tecken på att tjuvarna kommer att komma tillbaka och göra inbrott.

Helt sjuk app alltså. Fattar ni att folk försöker tjäna pengar på att folk ska göra sådant som de redan gör helt gratis på Facebook?!

2 thoughts on “Den rasistiska appen”

  1. Som om det var nått nytt 🙂

    Det stod en utlandsregistrerad bil utanför Konsum – stod säkert 2 timmar – håll ögonen öppna!
    En bil stannade och frågade mitt barn om vägen det var en vit bil – håll koll – det är säkert en pedofil.

  2. Tror inte alls att det var så. Säg att du ska åka in till Kungsgatan i Stockholm (eller något ställe du aldrig varit på) och undrar ifall du kan vara trygg där, Hur hittar du det i Facebook? Och Facebook bygger ju bara på vad dina vänner delar. Nej jag kan tänka mig att det är mera som Waze eller Google Maps. Du går in på en karta och får upp vad andra sett/känner/tänker i just det området.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *