Fel sak att säga

Varje morgon förhandlar vi om vad gullefjunet ska ha på sig. I somras när det var 30 grader varmt ute ville hon ha långärmade plyschklänningar och nu, när det i och för sig är fint väder för årstiden men inte särskilt varmt, vill hon ha ärmlösa sommarkläder. Klädförhandlingarna är en prövning varje dag.

I veckan har grannfrun varit gräsänka och deras två barn ska åt två olika håll på morgonen så deras minsting har följt med oss till dagis i veckan. I morse kom han nedför trappen gråtandes. Vårt barn är ju omtänksam så hon gick dit och frågade vad som var fel.

Han grät för att han inte hade fått välja strumpor själv. Då säger gullefjunet “Jag fick välja strumpor själv!”. Grannbarnet markerade tydligt att det var fel sak att säga genom att ändra tonläge och höja volymen. Hon kom nog på sig för sen la hon till “men mamma valde kläderna”.

Så stod de där i hallen och tyckte synd om sig själva och varandra en stund och sedan glömde de bort vad det var de var så upprörda över också gick alla till dagis helt glada i hågen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *