Vi jagar vattkoppor

Igår skulle gullefjunet till en kompis efter dagis och på förmiddagen ringde kompisens pappa för att säga att deras grannar hade vattkoppor och att de eventuellt därför också hade vattkoppor i huset.

Jag blev skitglad och berättade att vi gärna vill ha vattkoppor och att gullefjunet gärna ändå fick följa med dit och leka. Man vill ju gärna göra bort vattkoppor och vattkoppor är svårare att få tag på än vad man skulle kunna tro. Jag hoppades att vi skulle få det i julas när det gick på dagis men den gången lyckades vattkopporna smita undan.

När vi lagt på kom jag på att han kanske inte ringde för att fråga om jag tyckte att det var okej med vattkoppor. Att han kanske ringde för att säga att de ville skjuta upp lekdaten för att lillasyster eventuellt var sjuk. Jag blev bara så ivrig när jag hörde ordet vattkoppor att jag entusiastiskt babblade på om att vi gärna vill ha vattkoppor. Så jag fick texta för att kolla om han egentligen ville ställa in, men han hade bara velat kolla vad jag tyckte om vattkoppor. Så gullefjunet gick dit och lekte.

Det är dock fortfarande oklart om kompisens lillasyster har vattkoppor så idag på väg hem från dagis gick vi förbi hos deras grannar, som definitivt har vattkoppor, för att kramas litegrann. Den här gången gör jag den här jakten på vattkoppor ordentligt.

5 thoughts on “Vi jagar vattkoppor”

  1. Hoppas att ni lyckas medans hon är liten. Mina fick det på dagis. En hade ett utslag och den andra två. Själv hade jag det i sexan. Hela jag var täckt av koppor. Till och med i öronen.

  2. Vi jagade i flera år! Var hos folk dagen innan det brutit ut och flera dagar i rad, men inget alls. Tillslut fick mittersta närhon var sju år av sin kompis lillebror så de var sjuka samtidigt. Två veckor senare fick den äldsta (9 år) och ytterligare en vecka senare yngsta 1, 5 år. Yngsta var så himla sjuk att det var hemskt!

  3. Ja du.. kan bara säga lycka till.. Min son träffade (och umgicks nära) vid tre olika tillfällen, tre olika barn, dagarna innan DE blev sjuka i vattkoppor förra vintern (dvs de MEST smittsamma dagarna av alla) men fick inte en endaste koppa! Nu får vi se när de dyker upp nästa gång.. nåt party blir det INTE – det som sker det sker.. Smitta min son verkar de inte göra 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *