Det är inte lätt att få sig en pizza i den här stan

Om jag har bestämt att vi ska ha pizza så ska vi ju ha pizza. Maken är borta med bilen så jag kan inte hämta pizzan så pizzan måste köras hem till oss.

Minsta summa för hemkörning är 150 kr så då fick jag lov att köpa två pizzor. Jag och gullefjunet behöver bara en pizza, men nu får vi två i alla fall.

Så här långt var allt frid och fröjd. Jag var inte ens upprörd över att köpa dubbelt så mycket pizza som jag behöver. För mycket pizza är smällar man får ta när man ska ha pizza.

Nej det var när jag skulle betala som det började bulta i tinningarna. Jag skulle betala med vårt gemensamma konto men när jag kom till det där sista steget ‘Verified by Visa/Mastercard’ där man ska skriva in ett lösenord så gick det inte för kortet är inte anslutet.

Så är det alltid när jag ska betala med vårt gemensamma konto på nätet. Kortet är inte anslutet och jag orkar inte logga in på internetbanken och ansluta det just då så jag får alltid betala med mitt eget konto där kortet är anslutet.

Så jag gick tillbaka och började om från början för att betala för dubbelt så många pizzor som jag behöver med mitt eget kort. Jag knappade in rätt lösenord och fick ett meddelande att det var fel lösenord. Tre gånger knappade jag in rätt lösenord och fick samma meddelande och sedan spärrade de mitt kort/lösenord.

Då sa jag “Men va i helvete” och då sa gullefjunet “Men va i helvete” och då sa jag till henne “Säg inte så, man får inte svära” och då sa hon “Men du sa ju så…”. Då fick jag verkligen räkna till 10 för sådana diskussioner orkar jag inte med just när mitt kort blivit spärrat när jag försöker betala för mer pizzor än jag behöver.

Jag loggade in på internetbanken och återställde lösenordet. När jag ändå var där anslöt jag kortet till vårt gemensamma konto. Sen återvände jag till pizza-sidan för att betala för mina två pizzor fastän jag bara behöver en.

Eftersom jag nu anslutit vårt gemensamma kort så tänkte jag att maken gott kunde vara med och betala för pizzan så jag använde det kortet. När jag kom till lösenordssidan sa den att kortet inte var anslutet. Den där pizzasidan vet faktiskt inte vad den pratar om för jag hade ju just anslutit kortet. Jag gick tillbaka och började om och betalade med mitt eget kort. På sjätte försöket lyckades jag äntligen betala för mina två pizzor.

Nu sitter vi och väntar på våra två pizzor. Eftersom det tog en halvtimme att betala så blir det sen middag, leverans inom en timme stod det på web-sidan.  Det känns som att det här är den sortens dag när fler saker kan gå fel. Allt är möjligt. Pizzabudet kan köra vilse, krocka eller sätta sig på en bänk och äta upp våra pizzor.

I alla fall. Om någon som bor i närheten är sugna på pizza så har jag en förhoppning om att vi ska ha för mycket pizza vid halvåtta-tiden, så det är bara att titta förbi så bjuder vi på pizza.

2 thoughts on “Det är inte lätt att få sig en pizza i den här stan”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *