Det är något som fattas på festblåsan…

Tänk er att ni blivit bjuden på en jättefin fest. Ni har köpt en skitdyr klänning. Varit till frissan och fixat håret. Kanske fått hjälp med sminkningen. Tagit på finaste och dyraste smyckena.

Ni står där och tittar i spegeln och betraktar resultatet. Också tänker ni “Vänta nu här, det är någonting som fattas”. Ni står där och funderar vad som saknas för att er uppenbarelse ska bli perfekt.

Då kommer ni på det. Ni tänker “Men herregud, jag har glömt att ta på mig mig brosch med ett foto av pappa!”.

Har ni tänkt på det? Silvia, Victoria och Madeleine har alltid en brosch med ett foto av kungen på sig när de klär upp sig. Brukar ni också tänka på hur lyckligt lottade ni är som inte är kungliga när ni ser den där broschen? Varje gång tänker jag på det.

Inte för att det är något fel på min pappa. Nej, han är en helt schyst pappa. Men inte vill jag ha ett miniatyrporträtt av honom på bröstet när jag klär upp mig.

One thought on “Det är något som fattas på festblåsan…”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *