Lucia och 48-timmarsregeln

Det kom naturligtvis ett email från dagis efter det lilla 10-timmarsbrottet mot 48-timmarsregeln. Som ett brev på posten kom det, fast på email, till alla föräldrar. Ett email med påminnelse om 48-timmarsregeln och länkar till kommunens regler och anklagelser om att förstöra andra människors julfirande.

Jag bara “Jaja, jag vet att vi har felat! Måste ni go on and on about it?”. Jag tordes knappt ta tillbaka gullefjunet till dagis idag trots att hon har varit lika frisk som vanligt de två dagar hon varit hemma. När maken hämtade henne efter dagis-spyan var hon redan pigg igen och sedan dess har hon inte visat några tecken på magsjuka. Men tänk om hon skulle bli sjuk idag igen och kräkts på dagis? Då skulle ju personalen ha trott att vi brutit mot 48-timmarsregeln igen. Fast det visste de ju egentligen inte att vi gjorde första gången heller, om de inte läser den här bloggen förstås. Men det kan jag inte tro, det vore ju helt konstigt om de läste bloggen och inte avslöjade för mig att de läser den. Jag känner ingen som gör så. Det är i alla fall vad folk jag känner tror.

Så maken fick lämna. Jag skulle ju ha gått in och sagt saker som “Vi TROR att hon är frisk, på heder och samvete så har hon inte visat några symptom sedan i tisdags när hon kräktes här, men ni får ju ringa om hon verkar sjuk för man vet ju aldrig riktigt säkert”. Maken däremot han går bara in och säger “Här är vårt barn, ta hand om henne idag, nu har jag bråttom till jobbet, hej då”. Det kändes mest naturligt för mig att han fick lämna.

Det var dock jag som gick på Lucia i eftermiddags. Det var så vackert när barnen stod där och sjöng och gullefjunets Luciakrona hade fyra tända ljus av fem. Å mot slutet så ställde hon bort sitt handljus och la armbågen på en hylla och liksom lutade sig. Det är ju så med Luciatåg att man blir lite trött på slutet.

Luciakompisar

Sen var det fika och jag satt där och sneglade mig omkring och kollade om det var någon som satt och pekade och viskade “Där är hon som bryter mot 48-timmarsregeln”. Själv satt jag och tänkte “Jag VET att ni OCKSÅ bryter mot 48-timmarsregeln, ni har bara inte haft oturen att åka dit!”.

Å innan någon skickar email om att jag bryter mot regeln att man inte får fotografera andras barn på Lucia på dagis och lägga upp på nätet så har jag faktisk frågat Ns mamma om lov. Sådetså! Herregud, jag har väl ändå koll på vilka regler det är okej att bryta mot eller ej.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *