Det har ju alltid funkat förut

När vi gifte oss var det en av makens polare från flottan som höll ett tal som handlade om när de hade varit ute och seglat med makens båt och just när de kom in i en hamn för att hämta upp en annan kompis så slutade motorn att fungera. För att bensinen var slut. Talet var lite längre än så men slutpoängen var att maken sagt “Men så konstigt, den har ju haft bensin hela sommaren”.

Morsan och farsan för skrattar fortfarande åt det där talet varje gång det kommer på tal, för det “är ju precis så han är”.

Ikväll kom han med en ny sådan där kommentar. Hans bankID funkade inte längre för det hade gått ut så jag sa till honom att förnya det. När han försökte förnya funkade inte det, så jag sa till honom att gå till bankIDs hemsida och kolla om han hade senaste versionen av säkerhetsprogrammet. “Det är väl klart att jag har, det har ju alltid fungerat förut” svarade han då.

Program på datorn måste ju faktisk uppdateras oftare än vad båtar behöver tankas så det var precis så det var. Han hade inte den senaste versionen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *