Glöm inte att rösta

Det är väldigt viktigt att rösta, det vet ni väl? Om man har turen att leva i en demokrati ska man anstränga sig litegrann och rösta.

Om vi inte hade demokrati i det här landet skulle vi alla ha det som maken. I bästa fall skulle vi bli tillfrågade om vi hade någon sorts åsikt men någon diktator skulle ändå bestämma hur gardinerna ska se ut, var möblerna ska stå, hur våra barn ska vara klädda, vart man ska åka på semester, vilken tv man ska köpa och vilka abonnemang man ska teckna för olika saker.

Är det så ni vill ha det, ni som överväger att inte rösta? Vill ni att jag ska be maken gästblogga och berätta hur det är att leva i en diktatur?!

Rösta som ni vill, men gör nu som jag säger och gå och rösta på söndag. Chop, chop.

För er som inte har bestämt vad ni ska göra ikväll kan jag dessutom tipsa om fredagsunderhållningen som börjar klockan åtta på SVT1. Partiledardebatten där man kan kolla hur Jimmie Åkessons pokerface ser ut när han ska förklara hur det gick till när han förlorade två arbetar-årslöner på drygt åtta månader. Jag tror att det kan bli mer underhållande än fyrans Idol-jubileumsprogram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *