Det kom en ost på posten

Idag när jag tog in posten låg det ett stort grönt vadderat kuvert från mamma och pappa i lådan.

I paketet låg det massor godis som jag smugglade in i en skåp, ett ritblock, tuschpennor och små leksaksgubbar. Också en ost. Öppnad förpackning.

Ost och tuschpennor

Parmesanost är som bitsocker förstår ni. Morsan och farsan äter inte det men de kan inte bara kasta bort den heller. “Parmesanost är ju dyr ost”.

Sist jag var hemma i Jävre gjorde jag spagetti och köttfärssås och då köpte jag en parmesanost. Redan när vi satt och åt middagen sa morsan “Den där osten kan du ta med dig när du åker hem. Jag äter gärna den men jag glömmer alltid bort att ta fram den och farsan äter den inte alls”. Sen när jag åkte hem glömde jag osten. Eller jag hade väl aldrig några planer på att komma ihåg osten men mamma glömde att pracka på mig osten när jag åkte hem.

Nu dök den upp i ett paket på posten istället. Eftersom mamma och pappa inte vill kasta bort en ost som kostar ca 45 spänn la de osten i ett kuvert som kostar 69 kr med porto och skickade den till Stockholm. Dessutom tog de tillfället i akt och stoppade dit lite godis och leksaker trots att jag har sagt att det är paketförbud fram till jul.

One thought on “Det kom en ost på posten”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *