Dottern leker med döden varje dag

Vi har en massa magneter på kylskåpet. Gullrumpan älskar dem, hon brukar stå på en pall och flytta omkring dem på dörren. När jag vill ha lite lugn och ro brukar jag uppmuntra henne att flytta alla magneterna från kylskåpet till elementet, och sen tillbaka igen. Om jag applåderar med jämna mellanrum kan detta ibland hålla henne sysselsatt i hela 10 minuter.

Nu har jag då fått veta att magneter är livsfarliga. Så här säger konsumentverket om mördarmagneterna;

“Du kan råka svälja dem eller så kan barn eller husdjur få i sig dem om de ligger på golvet. Det kan leda till allvarliga skador när föremålen drags till varandra och kan orsaka hål på tarmväggarna.

 Många av dessa magneter är också extremt starka och är direkt livsfarliga om de sväljs eller hamnar i lungorna.”

Det där med kvävningsrisken har jag förstås tänkt på men ingen av magneterna är så små att hon kan svälja hela grejen. Och jag brukar undersöka så att själva magneten inte verkar dåligt fastsatt eller att det inte finns några små delar som kan lossna.

Men nu känns det som att man måste göra en ny risk-bedömning. Jag menar det är ju självaste Konsumentverket som informerar och varnar. Så nu går jag här och funderar på hur stor risken är att hon ska lyckas svälja TVÅ magneter eller en magnet och ett annat metallföremål på samma gång? Det vore ju märkligt, och maximal otur, med tanke på att man vissa dagar knappt kan få henne att svälja mat!

One thought on “Dottern leker med döden varje dag”

  1. Jag bara önskar att Sonen skulle käka upp tio, femton magneter så att jag skulle kunna sätta upp honom på kylskåpet i en halvtimma då och då.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *