En besviken välgörare

Som en del av er vet har jag ju ett litet företag, jag brukar länka till det ibland. Eftersom det är ett väldigt litet företag så har jag nästan ingen marknadsföringsbudget. Ibland när jag tex kör en tävling så brukar jag dock lägga en hundring eller två på att marknadsföra tävlingen.

Nu ska jag berätta en hemlighet för er. När företag ger bort saker så är det inte för att de är snälla, de gör så i marknadsföringssyfte. Det är nämligen väldigt få företag som har som affärsidé att ge bort saker gratis. De skulle gå i konkurs liksom. Tävlingar är alltså ett marknadsföringssätt.

Eftersom tävlingarna inte ligger i butiken (det är inte tekniskt möjligt att lägga dem där med den typ av plattform som jag har) utan här på bloggen, måste jag när jag marknadsför en tävling peka annonsen hit till bloggen.

Det vore naturligtvis trevligt om någon av alla som klickar på en annons blev en återvändande läsare av bloggen. Tävlingsinlägg drar alltid till sig mycket besök, från annonser, tävlingssidor på nätet och från google. Tyvärr är det dock så att 99% bara läser just det inlägget och sedan lämnar de bloggen utan att läsa någonting annat. De går alltså miste om allting annat viktigt som står här på bloggen.

Nu har jag dock lyckats uppröra en läsare besökare. Mia lämnade en kommentar på det här inlägget och meddelar att hon blivit irriterad eftersom HON minsann inte klickade sig in för att hon själv ville ha någonting gratis. Hon tänkte att hon skulle hjälpa behövande mammor och pappor. Inte i Afrika, utan här i Sverige.

Jag tycker att det är så himla fint att hon skulle hjälpa andra. Hon skulle minsann inte ha något gratis till sig själv. Hon skulle hjälpa andra.

Det här känns ju förstås fruktansvärt för mig. Inte nog med att det är mitt fel att behövande föräldrar inte får gratis kläder, dessutom tänker Mia inte läsa min blogg. Det sistnämnda kan jag väl leva med. Men jag hoppas verkligen att Mia traskar iväg till H&M och köper lite kläder för sina egna pengar imorgon så att behövande mammor och pappor inte går miste om hennes välgärningar.

Och ni – glöm inte tävlingen, den stänger om fyra timmar. Man kan vinna ett presentkort på 500 kr i Kidkit-butiken. Om man själv inte behöver eller vill ha barnkläder kan man ju använda presentkortet till att ge bort barnkläder till behövande mammor och pappor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *