En cykelblogg

Ikväll hade jag en sak som jag var tvungen att göra. En tråkig sak. Så jag började slösurfa. Funderade över vad Sveriges nordligaste blogg kunde tänkas vara och började leta på Bloggportalens karta. Men alla bloggprickar på kartan norr om Luleå var inaktiva, ingen jag klickade på hade uppdaterats de senaste två åren.

Då kollar jag någon annan stad tänkte jag, och valde Falun. För i Falun har jag aldrig varit så jag tänkte att det kunde intressant att läsa något från Falun. I Falun hittade jag Öijers blogg. Hans tagline sa ‘Du vet att du vill läsa den’ och i bloggbeskrivningen stod det att han var en ‘Riktigt trevlig typ’. Det tyckte jag var lite kul. Han har kanske rätt tänkte jag, jag vill kanske läsa den. Så då gjorde jag det.

Vad sysslar Öijer med då undrar ni. Jo, han cyklar. Och cyklar och cyklar och cyklar. Ibland har han vilodag, men mest så cyklar han. Rätt så fina foton tar han när han är ute och cyklar det får jag säga. Han är säkert en trevlig typ Öijer, men helt rätt hade han inte när han skrev att jag ville läsa den. Jag tittade mest på bilderna.

Inte för att jag på något sätt inte tycker om cyklar. Jag har ju själv bloggat om när jag cyklade 15000 meter och den där cykelturen när maken bröt båda armarna gav ju oändligt med bloggmaterial. Men för en cyklist av min kaliber blev det lite väl mycket cykel i cykelbloggen. Nu har jag i alla fall lagt in en påminnelse i kalendern om att jag behöver ta cykeln till någon som har specialistkunskaper om cykelkedjor som kan förklara varför kedjan börjat hoppa av så fort jag tittar på cykeln.

För er som cyklar kan jag i alla fall rekommendera Öijers blogg.

Det där jag skulle ha gjort ikväll blev inte gjort så nu måste jag göra det imorgon. Då kanske jag kollar vad det finns för bloggar i Kalmar eller Borås för där har jag aldrig heller varit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *