En gång var jag med i en musikvideo

Eftersom det inte händer så mycket intressant i mitt liv så gräver jag fram lite gammal skåpmat att skriva om. Det här är riktigt gammalt, från när jag gick på gymnasiet, och trot eller ej men det är 20 många år sedan. Men på sätt och vis skulle man kunna hävda att det är aktuellt ändå. Om ni läser till slutet ska jag berätta varför.

Idag ska vi prata om Euskefeurat. Det är typ världens bästa band. Världens bästa band från Piteå i alla fall. När jag gick på gymnasiet var jag med i en av deras ”musikvideos”. Det dök upp en person på vår lektion på Backa (gymnasieskolan) och frågade om det fanns några tjejer som kunde tänka sig att vara med i en musikvideo. Jag och fyra kompisar tog omedelbart chansen att slippa en lektion.

5 minuter senare befann oss nere på Pentryt (restaurang/nattklubb). Mitt på blanka förmiddagen, i fullt dagsljus och det var folktomt – förutom Euskefeurat och filmteamet. Mr Li var väl också där i köket någonstans antar jag.

Problemet var bara att hitlåten som det skulle spelas in en video till hette ’Jag skiter i det sexuella’. Så de hade väl egentligen tänkt sig några tjejer som var lite ”sexiga” eller så. Men det var ju mitt i vintern, och to be fair mot oss så hade de ju faktiskt kommit och rekryterat oss på en mattelektion, så vi var klädda i jeans och stickade tröjor typ. Så i slutändan klipptes vi bort från nästan hela videon, de utökade skoterkörningsklippen istället antar jag.

Om jag inte minns fel fick P vara med en stund för hon kunde göra rökringar så hon stod bredvid Bengan i baren och blossade i några sekunder. Vi andra svepte de bara förbi med kameran medan vi stod och låtsades hänga och prata i baren.

Förutom mina naglar då förstås. Jag hade långa målade naglar så utav alla de timmar vi var med på musikvideoinspelningen så var mitt enda bidrag att jag stod och ”smekte/knådade” Bengan på axeln medan han sjöng över en öl. Mitt starkaste minne från hela den här upplevelsen är att hälften av nagellacket på ringfingret var bortflagnat.

För att göra den här ego-historien om min musikvideo-karriär någotsånär relevant på 2000-talet kan jag berätta att Euskefeurat spelar i badhusparken i Piteå den 20 juni 2012.

Jag har letat efter videon på nätet men den verkar inte finnas med. Vilket ju är typiskt, allting annat finns ju på nätet, men min nagel den går fan inte att hitta. Så ni får hålla till godo med det här klippet istället – låten vi pratar om, men inte videon.

8 thoughts on “En gång var jag med i en musikvideo”

 1. Ha ha!! Det är ju en riktig rysare vår karriär i musikvideos! Kommer ihåg att vi fick dra sticka om vem som skulle flirta med han som sjöng… jag fick kortaste strået.. ILLA!
  Har faktiskt kvar videokasetten någonstans i mina gömmor. Har inte tittat på den på mycket länge men jag minns sist jag gjorde det. Permanentat burrigt hår med en lugg som står upp som en våg.. inte snyggt alls.
  Måste nästan leta igenom gömmorna, vore skoj att kolla ihop nån gång.

  Vilket minne, ett av mina pinsamaste.
  Kram.

 2. Hahahaaaa. Jag kommer ihåg Thereses flirtande och din hand. Det där känns som en evighet sedan.
  P.S. Inser du att jag faktiskt följer en blogg? Din!!

  1. Jag är så himla ärad. Tänk att jag har lyckats där Blondinbella och Kisse har misslyckats och fått dig att bloggläsa.

 3. Jag har bara ett svagt minne av det här. Troligen beror det på AVUNDSJUKAN för att jag inte fick vara med…. Har nog inte kommit över det än!

 4. Jag är ju bara en vanlig simpel läsare, men när du skriver om Euskefeurat så måste jag ju kommentera! Jag ÄLSKAR Euskefeurat, har alltid gjort det och kommer alltid att göra det.
  Vaggade min docka till “En fri man”, nu sjunger jag den ibland för min dotter. Som för övrigt är klädd i ett par supersnygga poco nido tofflor allt som oftast 🙂

  /Hon med stuga i Båtvik som vann tofflorna, eller iaf ett presentkort som gjorde att jag kunde köpa dem.

  1. På den här bloggen finns det inga simpla läsare! Här håller bara de bästa läsarna till! Kul att du tycker om Poco Nido tofflorna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *